Venera Hesperus

Venera je trenutno u drugom dijelu svog ciklusa, vidimo je na zapadnom nebu kao večernju zvijezdu. Njen je večernji ciklus započeo 17.9.2019. Na večernjem nebu možemo pratiti njenih sedam vidljivih konjunkcija s Mjesecom. Mjesec je srebrni čamac kojim se božica Inana vraća iz podzemlja i prolazi kroz sedam vrata. Dok je u prvom dijelu ciklusa, kao jutarnja zvijezda, božica morala na svakim vratima ostaviti dio onoga što posjeduje, ogoliti se do srži kako bi prošla preobrazbu, u drugom dijelu ciklusa ona na svakim vratima dobiva natrag svoje stvari i odjeću, a mi natrag dobivamo mudrost, spoznaju, odgovore. Provjerite prethodni dio priče: https://astropozdravsuncu.com.hr/citajte/o-astrologiji/venerin-ciklus-mit-o-inani/

“Škorpionski” ciklus

Astrološka Venera u prvom redu simbolizira sve ono što smatramo vrijednim, na sebi i u svijetu oko sebe. Putujući s njom, i mi sami možemo istraživati vlastite vrijednosti. Podsjetimo se, tema čitavog ciklusa Venere koji je započeo u Škorpionu 28.10.2018. tema je istraživanja dubokih slojeva vlastitog nesvjesnog, sposobnost regeneracije, preobrazbe vrijednosti, preobrazbe sposobnosti da stvaramo intimne veze. Da bi se preobrazba dogodila, potrebno se suočiti s tamom, s tajnama i svim onim što ne želimo vidjeti, što nas plaši i uznemirava. Energija Škorpiona posebno je povezana sa samom pričom o božici Inani koja silazi u podzemlje i vraća se obnovljena pa je time i čitav ovaj ciklus intenzivniji, usmjeren na preobrazbu.

Prva vrata Venera je prošla 29.10.2019. To su bila vrata “sigurnosti” povezana s prvom čakrom u našem tijelu. Venera je na drugim vratima 28.11.2019. Druga vrata odgovaraju drugoj čakri. Svadistana čakra povezana je s našim osjećajima, sa sposobnošću kreativnog izražavanja, sposobnošću da sebi dopustimo užitke i zadovoljstva, da se nesputano prepustimo vlastitoj seksualnosti.

Druga vrata – kreativnost

Venera je 28.11. 2019. u Jarcu, na drugim vratima svog uzlaznog ciklusa, gdje svoje vrijednosti može odlično manifestirati kroz nešto stvarno i opipljivo, svoju kreativnost izraziti ne samo stvaranjem nečeg konkretnog, već i upotrebljivog, korisnog. U ljubavi, potiče nas da ljubav pokažemo djelom, a ne riječima. Na povratku iz podzemlja božica dobiva natrag svoje stvari. Na drugim vratima to su bogati zlatni uresi koje nosi oko gležnjeva. Mudra i pročišćena iskustvom duboke preobrazbe, božica će na drugim vratima, vratima kreativnosti, pomoći i nama da mudro i samosvjesno sami sebi odgovorimo na pitanja:

– Osjećam li se povezano s vlastitim osjećajima?

– Smatram li sebe kreativnom osobom?

– Na koji način mogu najlakše izraziti svoju kreativnost?

– Sramim li se svojih osjećaja, žudnji, potreba? Zašto?

– Mogu li nesputano uživati u seksualnosti?

 

Napisala Senka Ljubić