Predavanja

Za astrologe entuzijaste, znalce, profesionalce, sve koji vole astrologiju, u travnju i svibnju 2021. održat će se niz predavanja. Svako je predavanje pripremljeno kao atraktivna PP prezentacija, uz mnoštvo primjera.

Sva predavanja odvijaju se online putem GoogleMeet aplikacije, što znači da se za predavanje potrebno prijaviti  putem naše e-mail adrese: . Predavanja traju 2 sata. Participacija za polaznike Škole astrologije kao i sve polaznike koji su već završili neki od modula Škole je 120 kn, a za goste 150 kn.

Uplate prije predavanja na:

Udruga Pozdrav suncu, Mašićeva 4

HR5224840081103185748

Svrha plaćanja: kotizacija za predavanje

Poziv na broj: nije potrebno

 


OKULTNE KUĆE (4. – 8. – 12.)

21.04.2021., srijeda, 20-22 h 

Četvrta, osma i dvanaesta kuća često se pojavljuju pod zajedničkim nazivom “okultne” kuće. Pojam okultno potječe od latinske riječi koja znači prikriti, sakriti, zastrti, tajiti. Tradicionalna astrologija ih je tumačila kao povezanost s tajnim i skrivenim silama koje danas bolje poznajemo u psihološkim pojmovima osjećaja i nesvjesnog. Mnogo je toga iz našeg unutrašnjeg svijeta prikriveno od naše svjesnosti. Nevidljive sile našeg unutrašnjeg bića često osujećuju naše svjesne planove i odnose prevagu u odlukama i u ponašanju. Ako postoje tajnovite sile, onda se one ne kriju izvan nas. Treba ih potražiti u sebi, a ove astrološke kuće pomažu nam bolje razumjeti vlastiti unutrašnji svijet. Na koji način – doznajte na predavanju Senke Ljubić u srijedu 21.4.

 


SEKSUALNOST (5. i 8. kuća)

5.05.2021., srijeda, 20-22 h 

Kompleksna smo bića koja se uz svu svoju inteligenciju, duhovna stremljenja i profinjene osjećaje ne mogu othrvati potrebama tijela. Svatko od nas je povremeno pogođen snažnim, nagonskim, posve iracionalnim, sirovim osjećajem požude, seksualnom privlačnošću koju ne možemo zanijekati. Seksualnost je važan sastojak svakog intimnog odnosa, no ne treba je pobrkati s mogućnošću stvaranja dugotrajne veze. Na koji način su 5. i 8. kuća glavni čimbenici našeg seksualnog profila, kakva je dinamika seksualnosti i koji posebni položaji planeta mogu uplesti svoje prste otkrijete na predavanju Senke Ljubić u srijedu 5.5.

 


POSEBNE ASPEKTNE STRUKTURE – YOD

19.05.2021., srijeda, 20-22 h 

Yod pripada otvorenim aspektnim strukturama.  Sastoji se od dva planeta u sekstilu, a svaki od njih je u inkonjunkciji (150 stupnjeva) s trećim planetom. Tradicionalna astrologija ovu aspektnu strukturu naziva Božji prst. Sam aspekt inkonjunkcije sugerira duboko nerazumijevanje između psiholoških funkcija dvaju planeta, što zahtijeva veliku prilagodbu. U toj prilagodbi trebamo biti snalažljivi kako bismo pomirili dva naizgled nespojiva dijela vlastite osobnosti. Kako funkcionira yod, koja je razlika između zatvarajuće i otvarajuće inkonjunkcije te dublje razumijevanje ove posebne aspektne strukture otkrijete kroz brojne primjere na predavanju Senke Ljubić u srijedu 19.5.

 


Astrologija i arhitektura – SVETA MJESTA

26.05.2021., srijeda, 20-22 h 

Velike europske katedrale trijumf su graditeljskog znanja u službi duhovnih ciljeva. Manje je poznato da je mnogo znamenitih katadrala sagrađeno na temeljima poganskih proročišta ili pak na spiljama, izvorima, mjestima koja su od davnine širila snagu duhovne moći. U davnim su vremenima svetišta posvećena planetima Sunčevog sustava bila raspoređena od Španjolske do Škotske. Posjetit ćemo ta mjesta moći, drevna planetarna svetišta i građevine koje i danas stoje na tim mjestima. Senka Ljubić je arhitektica, astrologinja i učiteljica joge. Svoje arhitektonsko obrazovanje, ljubav prema umjetnosti i povijesti umjetnosti s velikim je zadovoljstvom povezala s astrologijom i njenim simbolima.

 


U najavi za lipanj:

Identitet: uglovne kuće horoskopa

Lilith – crni mjesec

Uranova djeca