Predavanja

Za astrologe entuzijaste, znalce, profesionalce, sve koji vole astrologiju, u 2024. održat će se niz predavanja. Predavanja uz atraktivne prezentacije i mnoštvo primjera vodi Senka Ljubić.

Godinu 2024. počinjemo s dva predavanja koja nam daju uvid u najvažnija planetarna kretanja tijekom godine. Uz dubinski astrološki pogled, tu je i osvrt na globalna zbivanja, ključne osobe koje oblikuju svjetsku politiku te puno zanimljivih povijesnih paralela.

Sva predavanja odvijaju se srijedom u 20 h online, putem Google Meet-a, što znači da se za predavanje potrebno prijaviti  putem naše e-mail adrese: . Za spajanje putem linka koji dolazi u vaš inbox nije potreba posebna aplikacija. Predavanja traju 2 sata. Kotizacija za polaznike Škole astrologije iznosi 13 eura, a za goste 16 eura.

Uplate prije predavanja na:

Udruga Pozdrav suncu, Mašićeva 4

HR5224840081103185748

Svrha plaćanja: Kotizacija za predavanje

Poziv na broj: 99


Astrološki pogled na 2024. – 1.dio:

Pluton u Vodenjaku

17.1.2024., srijeda, 20 h 

Epohalna promjena u kojoj Pluton ulazi u znak Vodenjaka u kojem će boraviti idućih 20 godina donosi sa sobom niz velikih transformacija. Evolucija je nezaustavljiv proces, a Pluton je njen moćan simbol. Plutonovo djelovanje je ispočetka neprimjetno, no promjene su nezaustavljive i često radikalne, postajemo ih svjesni kad je sve već gotovo. Nema razloga za strah jer uvijek imamo mogućnost novu vrstu energije iskoristiti za nešto dobro, za napredak i za podizanje svjesnosti. Istražit ćemo što se događalo na globalnoj sceni za prethodnih Plutonovih boravaka u Vodenjaku kako bismo mogli naslutiti kakve vrste promjena možemo očekivati tijekom iduća dva desetljeća.


Astrološki pogled na 2024. – 2.dio:

Jupiter konjunkcija Uran

31.1.2024., srijeda, 20 h 

Uz Plutonov ulazak u Vodenjaka najznačajniji astrološki događaj ove godine je konjunkcija Jupitera i Urana. Ta se konjunkcija događa svakih 14 godina, ove godine u znaku Bika. Energija ova dva planeta može stvoriti puno uzbuđenja, drugačijeg pogleda na svijet, iskorak iz utabanih staza društvenog i osobnog života. Kako ovu energiju možemo iskoristiti za osobni napredak? Što možemo očekivati na globalnoj razini? Čemu nas uče prošle konjunkcije ove eksplozivne, dinamične i potencijalno remetilačke energije? Remetiti postojeći red može biti vrlo osvježavajuće, nadahnjujuće, ali i izazovno. Zakoračimo svjesnije u budućnost!


Klub 27

14.2.2024., srijeda, 20 h 

Klubu 27 sigurno ne biste željeli pripadati jer čine ga posebni ljudi koji su za sobom ostavili veliki trag, uglavnom u umjetnosti, te izgorjeli u sjaju vlastite osobnosti, kreativnosti, boli i razočaranja, a sve u tek kratkih 27 godina života. Od Janis Joplin i Amy Winehouse, do Jimija Hendrixa i Jima Morrisona. No, uz neslavni klub 27 postoji i onaj manje poznati koji okuplja slavne kreativce koji su skončali sa 47 godina: Frieda Kahlo, Judy Garland, Edith Piaf, Zelda Fitzgerald i Rosa Luxemburg. Zavirimo u horoskope ovih osoba kako bismo pronašli astrološke poveznice.


Okultne kuće 4-8-12

28.2.2024., srijeda, 20 h 

Četvrta, osma i dvanaesta kuća često se pojavljuju pod zajedničkim nazivom “okultne” kuće. Pojam okultno potječe od latinske riječi koja znači prikriti, sakriti, zastrti, tajiti. Tradicionalna astrologija ih je tumačila kao povezanost s tajnim i skrivenim silama koje danas bolje poznajemo u psihološkim pojmovima osjećaja i nesvjesnog. Naš unutrašnji svijet prikriva mnogo toga od naše svjesnosti. Nevidljive sile našeg unutrašnjeg bića često osujećuju naše svjesne planove i odnose prevagu u odlukama i u ponašanju. Ako postoje tajnovite sile, onda se one ne kriju izvan nas. Treba ih potražiti u sebi, a ove astrološke kuće pomažu nam bolje razumjeti vlastiti unutrašnji svijet.


Misli & Osjećaji / Merkur & Mjesec

13.3.2024., srijeda, 20 h 

Postoji velika razlika imeđu onoga što mislimo i onoga što osjećamo. Često nam ta razlika promakne. Odnosu Mjeseca i Merkura, koji simboliziraju misli i osjećaje često se ne pridaje dovoljno važnosti u tumačenju horoskopa. Njihov je odnos izuzetno važan jer osjećaji nas potiču na određeni način reakcija i ponašanja, a u glavi stvaramo ideje koje postaju naša stvarnost. Kad su u ravnoteži, snaga pozitivnog mišljenja vodi nas prema boljem razumijevanju sebe, lakšem ostvarenju vlastitih namjera i boljem življenju.  Dubinski istražujemo njihov odnos na brojnim primjerima.


Stiže li roda?

27.3.2024., srijeda, 20 h 

Jedno od važnih životnih područja na kojem se mnogi žele ostvariti su djeca. Klijenti često astrolozima postavljaju pitanja: Hoću li imati djecu? Koliko djece? Kojeg spola? Ima klijenata koji do trenutka konzultacije nisu bili uspješni u ostvarenju svoje velike želje za djetetom pa se postavlja pitanje: Kada se to može očekivati? Mogu li uopće postati roditelj? Ovo je jako važna tema, no istovremeno jako osjetljiva i zahtijeva veliko znanje, stručnost i senzibilitet u razgovoru s klijentom. Kako voditi konzultaciju na ovu temu te koji su nam astrološki pokazatelji ključni kako bismo klijentu dali najbolje moguće odgovore, otkrijte na predavanju uz puno konkretnih primjera.


Mars & Mjesec – Sve sada i odmah!

10.4.2024., srijeda, 20 h 

Poriv za opstankom i dokazivanjem Marsa na mnogo se razina može uskladiti s osjećajima i potrebama Mjeseca. Oba su planeta duboko instinktivni, nagonski, osobni, emotivni, no ipak postoji velika razlika u načinu djelovanja njihovih energija. Ovaj posebni astrološki par može nam unaprijediti život, no ponekad ga i zakomplicirati. Kako se mogu manifestirati te kako uspostaviti bolju ravnotežu astrološkog Ratnika i astrološkog Djeteta kroz brojne primjere analizira Senka Ljubić.


Sve što ste željeli znati, a niste se usudili pitati…seksualnost: 5. i 8. kuća

24.4.2024., srijeda, 20 h 

Kompleksna smo bića koja se uz svu svoju inteligenciju, duhovna stremljenja i profinjene osjećaje ne mogu othrvati potrebama tijela. Svatko od nas je povremeno pogođen snažnim, nagonskim, posve neracionalnim, sirovim osjećajem požude, seksualnom privlačnošću koju ne možemo zanijekati. Seksualnost je važan sastojak svakog intimnog odnosa, no ne treba je pobrkati s mogućnošću stvaranja dugotrajne veze. Na koji su način 5. i 8. kuća glavni čimbenici našeg seksualnog profila, kakva je dinamika seksualnosti i koji posebni položaji planeta ovdje mogu uplesti svoje prste, otkrijte na predavanju Senke Ljubić.


Saturn & Mjesec – Koju igru igraš?

8.5.2024., srijeda, 20 h 

Psihologija bi planetarni par Mjeseca i Saturna vrlo lako opisala kao odnos Ida i Super Ega. Unutrašnji kritičar i unutrašnje dijete često nas i neprimjetno uvuku u svoju unutrašnju dinamiku stvarajući osjećaj tjeskobe koji nas tako često prati u svakodnevici. I ne samo osjećaj tjeskobe, već i mnogobrojne druge načine ponašanja koji nas na razne načine sputavaju. Ovaj nam planetarni par i njihov odnos u natalnom horoskopu pomaže razumjeti unutrašnje igre nadmoći, krivnje, srama i emotivnih manipulacija.  Istražite ovu ozbiljnu temu uz sigurno vodstvo Senke Ljubić.


H3 – što nam 3. kuća govori o bliskim odnosima: braća i sestre

22.5.2024., srijeda, 20 h

Tema koja ostaje pomalo zanemarena u tumačenju horoskopa su odnosi s braćom i sestrama te s naposrednim, svakodnevnim okruženjem u kojem susrećemo mnoge ljude. Treća kuća simbolizira našu sposobnost snalaženja u neposrednoj okolini, našu pokretljivost i komunikaciju, te sposobnost učenja. No, pogledajmo sve te razine treće kuće uz dodatno tumačenje odnosa s najbližima. Kroz brojne primjere vodi vas Senka Ljubić.