Velikani rocka (2. dio) – The Rolling Stones

Dok su Beatlesi bili uredni dečki u odijelima, a jedini znak buntovništva bile su malo duže frizure od propisanih, Rolling Stonesi su od početka bili zločesti dečki. Odjeveni u kožu, pomalo neuredni, neobuzdani i poročni, bili su sve ono što dobre majke nisu željele za svoje kćeri. Svojim su ponašanjem provocirali malograđanski duh. Beatlesi su pjevali da žele držati djevojku za ruku, Stonesi su pjevali o tome kako je odvode u krevet. Mlada publika oduševljeno je hrlila na njihove koncerte. U skladu sa svojim imenom – kotrljajuće kamenje – zakotrljali su se u vremenima koja su se mijenjala i, dobivši zamah, rušili sve predrasude, prepreke i osude javnosti na putu prema uspjehu.

Mick Jagger 26. 7.1943.  – Lav / Mjesec u Biku / podznak Blizanci


Keith Richards 18.12.1943. – Strijelac / Mjesec u Djevici / podznak Škorpion


Bill Wyman 24.10.1936. – Škorpion / Mjesec u Vodenjaku / podznak Lav
Charlie Watts 02.06.1941. – Blizanac / Mjesec u Djevici
Ronnie Wood 01.06.1947.  – Blizanac / Mjesec u Škorpionu

Vizionarski i nadahnjujući utjecaj koji je pokrenuo ovu grupu proizlazi iz vatrenog Sunca Micka Jaggera u Lavu i Keitha Richardsa u Strijelcu. Jedan od osnivača benda kojeg je teret slave pregazio na samom početku uspjeha, višestruko talentirani glazbenik Brian Jones također je imao Mjesec u Lavu. Ostatak benda obilježen je znakom Blizanaca kojem pripadaju bubnjar Charlie Watts i gitarist Ronnie Wood, a Mick Jagger ima podznak u tom brzom, inteligentnom, prilagodljivom i komunikativnom znaku. Basist grupe Bill Wyman tu se uklapa sa svojim Mjesecom u Vodenjaku i podznakom u Lavu. Dobra suradnja vatre i zraka među članovima benda učvršćena je Mjesecima u zemljanim znakovima. Mickov je u Biku, a Keithov i Charliejev u Djevici. Bubnjar Charlie Watts, sasvim predvidivo, ima Mars naglašen kvadratom sa Suncem! Unatoč vanjskom dojmu razuzdanih momaka, uz sve ovisnosti, od seksa do droge, oni su ipak znali gdje treba povući crtu. Utjecaj zemlje dao je potrebnu stabilnost i zdrav razum, instinkt za samoočuvanjem, pa Rolling Stonesi traju već pedeset godina! Premda u mnogočemu drugačiji, Stonesi su s Beatlesima dijelili jednu važnu astrološku odrednicu. Horoskope članova Stonesa također je obilježio Pluton!

Miljenik sudbine

Jaggera su planeti obdarili nevjerojatnim darovima. Sunce u Lavu ima osjećaj vlastite važnosti, potrebu za kreativnim izražavanjem vlastite osobnosti. Miljenik sudbine ima moćno postavljeno Sunce u konjunkciji s Jupiterom i Plutonom! Mickove su želje i postignuća veći od života! Podznak u Blizancima ocrtava se u njegovom vižljastom tijelu, energičnom nastupu, nemiru, nervozi koja se očituje i u mimici njegova lica. Upravo na Mickovu podznaku nalaze se Sunca dvoje Blizanaca, Charlieja i Ronnieja, što čini vrlo čvrstu astrološku poveznicu. Mick na samom podznaku ima Uran! Kroz njegovu se osobnost prelamao duh novog doba i nove glazbe. Oslobođena generacija koja nije prezala od razuzdanog života u Jaggeru je pronašla jednog od svojih idola. Slobodan i nesputan pravilima, Jagger je pretjerivao u vezama i u načinu života. Mjesec u Biku i Saturn u prvoj kući poslužili su kao dovoljno čvrst oslonac da, unatoč svemu, izgradi stabilan život.

Posebno glazbeno razumijevanje i nadopunjavanje postoji između dvojice gitarista, Keitha Richardsa i Ronnieja Wooda. Ronniejev Mjesec u Škorpionu smjestio se točno na Keithovom podznaku. Instinktivno i duboko prepoznavanje dvojice glazbenika rezultiralo je vrhunskom sviračkom interakcijom. Obojica imaju Veneru u kvadratu s Plutonom, u vrtlogu pretjeranih osjećaja koji svom žestinom izbijaju u čistom rock’n’rollu. Keith se u potpunosti prepustio avanturističkoj strani svog Sunca u Strijelcu i uronio u sve životne izazove bez straha, bez ikakve zadrške. Konjunkcija Marsa i Urana kvadratom je uzdrmala Mjesec koji, premda u staloženoj i urednoj Djevici, nije imao nikakve šanse pored takve erupcije nekontroliranih osjećaja, nestrpljivosti, nemira i žestine. Keith je jedva preživio svoju žestoku narkomansku fazu. Pretjerivao je u svemu, bio je lud i loš. Može se reći da ga je bilo opasno poznavati. Strijelci s vremenom nauče smisao tražiti u sebi pa se Keith, preživjevši ludilo neobuzdanog života, uspio smiriti. Danas su Stonesi dobrodržeća gospoda u poznim godinama koja se još uvijek dobro zabavljaju na lovorikama svoje nevjerojatne slave.

Ako ste propustili:

Velikani rocka (1. dio) – The Beatles

Napisala Senka Ljubić