George Clooney – portret Bika

Venera u Ovnu voli igre zavođenja, ali ona mora voditi glavnu riječ.  Za Mjesec u Jarcu ambicija i posao znače sigurnost, dok je u osjećajima suzdržan. Ascendent u Ribama stvara privid neuhvatljive i mistične osobnosti.

George Clooney (6.5.1961.) i u zrelim godinama života izaziva uzdahe gdje god se pojavi. Uspješan filmski glumac, redatelj, vlasnik jednog Oscara i reputacije najprivlačnijeg muškarca, miljenik je ženske publike. Njegova opuštenost, duhovitost i šarm dio su praktične, staložene naravi astrološkog Bika. Bikovi znaju uživati u zemaljskim užicima, a kad su dovoljno bogati da uzmu najbolje od života postaju posebno privlačni. Clooney u životu ipak uživa odmjereno jer se ispod ležerne vanjštine krije vrlo ozbiljna i ambiciozna osoba, čiju potrebu za uspjehom i kontrolom opisuje Mjesec u Jarcu. Clooney se osjeća najbolje kad radi, kad pokreće projekte kojima se penje na ljestivci društvenog poretka i učvršćuju svoj materijalni svijet. Neće se zadovoljiti samo glumom, želi djelovati šire, pokazati svoju svijest o globalnim i političkim tokovima. Idealizam Bika koji želi svijet učiniti boljim i ljepšim poprima istaknutu crtu originalnosti, neovisnosti i buntovništva jer je Sunce snažno uzdrmano kvadratom Urana. Premda zemljane energije Bika i Jarca u čvrstom poretku i pravilima nalaze sigurnost i oslonac, Clooney je preveliki individualac da bi se pokoravao autoritetima. Žestoko će reagirati na svaku besmislicu i glupost te uz veliku količinu zdravog razuma tvrdoglavo slijediti vlastita pravila. Uran je svojim uznemirujućim energijama zahvatio i Merkura. Clooneyjev brz um i izoštrena inteligencija vole se nadmudrivati dosjetkama i duhovitostima. Premda britkog jezika, Clooney neće stvarati konflikte jer Bikovi iznad svega žele sačuvati stabilnost.

Ambicija skrivena šarmom

Mjesec u Jarcu je sam po sebi strog i suzdržan, vrlo ambiciozan, a u Clooneyjevom horoskopu njegove su osobine prenaglašene konjunkcijom sa Saturnom. Poslovni uspjeh nije došao rano jer Saturn traži sazrijevanje i strpljivost. Clooney je tvrdoglav i uporan, odan idejama u koje vjeruje, polako je svladavao prepreke i došao do vrhunskog uspjeha u karijeri. Ipak, vrlo je samokritičan i strog. Njegova je skromnost iskrena, poslovna etika istaknuta, a nesigurnost duboko ukorijenjena. Uvijek iznova preispituje svoja postignuća. Bikovska će strana priskočiti u pomoć pa Clooney koristi šarm i humor kako bi izmamio pohvale i raspršio dvojbe o vlastitom značaju. S Venerom u Ovnu svjestan je svoje privlačnosti. Vješto koristi svoju muževnost i dobar izgled da bi privukao pozornost i odobravanje.

Izvana gledano, ne čini se da je Clooney toliko strog, ambiciozan, usmjeren na posao. Ascendent u Ribama stvorit će romantični privid neuhvatljive i mistične osobnosti. Prilagodljivost Riba vješto će sakriti nesigurnosti i njegovu unutrašnju oštrinu. Zahvaljujući kreativnim Ribama, on se spretno prilagođava različitim ulogama i nepogrešivom intuicijom pronalazi prava rješenja. Ascendent u Ribama nije sam po sebi dovoljan da bi isijavao toliku količinu karizme kakvom je Clooney natopljen od glave do pete. Clooneyjev je horoskop začinjen dobrom mjerom karizmatičnog Neptuna, hipnotičkog Plutona te tajanstvenog i pomalo mračnog Škorpiona.

Strah od ljubavi

Pluton u opoziciji točki ascendenta simbol je osobne moći kojom Clooney zrači. Neptun, vladar ascendenta, nalazi se u Škorpionu u opoziciji Suncu. S bikovskim osjećajem za ljepotu Clooneyju će Neptun dati istančan ukus i nadahnuće. Umjetnički talent, sposobnost preobrazbe i intuicija važni su alati svakog glumca. Neptunov utjecaj često potkopava čvrste granice osobnosti stvarajući zbunjenost o vlastitom značaju i ulozi u svijetu. Kad se nadoveže na ranjivi Mjesec, dodatno će pojačati nesigurnost. Ipak, zemljane energije Bika i Jarca dovoljno su stabilne da praktičnim aktivnostima kanaliziraju napetosti i drže ih pod kontrolom. Neptunov štit od nesigurnosti je zanesenost neuhvatljivim idealima koje je Clooney očigledno postavio sebi kad su u pitanju veze. Iza sebe ima mnogo veza, jedan propali brak i očito mu je trebalo puno vremena da se odluči na trajnu vezu i brak. Mjesec sa Saturnom jedan je od glavnih krivaca. Clooney se boji duboke emocionalne povezanosti i ne dopušta da mu se itko previše približi. Oprezan je i suzdržan u iskazivanju osjećaja, nadomještajući ih duhovitostima. Bik i Ovan, u kojem se nalazi Venera, znakovi su usmjereni na sebe, sebični su, a uz utjecaj Urana potreba za neovisnošću nadjačat će čak i sile ljubavi. Uz snažnog Saturna Clooney je ipak sazrio, sporo, ali uspješno. Predivna i jednako ambiciozna Amal pojavila se u pravom trenutku da joj otvori svoje srce.

 

Napisala Senka Ljubić