Portret Raka – Meryl Streep

Meryl Streep, žena smirene ljepote i samozatajne osobnosti, ponosna je rekorderka u broju nominacija za prestižne glumačke nagrade. Čak 21 nominacija za Oscara i 31 nominacija za Zlatni globus donijele su joj 3 zlatna kipića i 8 globusa, među brojnim drugim nagradama. Glumica stare škole koja je uspjela sačuvati svoju privatnost i živjeti stabilnim obiteljskim životom astrološki je Rak. Rođena je 22.06. 1949.

Rakovi su privrženi obitelji i tradicionalnim vrijednostima koje postavljaju na prvo mjesto važnosti u životu, ali istovremeno ih krase osjećajnost i maštovitost, osobine koje su izuzetno važne u kreativnim i glumačkim zanimanjima. Meryl ima podznak u Lavu, ekstrovertiranom znaku željnom pažnje i divljenja, pa je upravo taj astrološki utjecaj na površinu izvukao lepezu osjećaja i raspoloženja koje je Meryl utkala u svoje bogate i raznolike uloge. Ipak, ona nije tipični pripadnik svog astrološkog znaka jer se uz njeno Sunce nalazi buntovni Uran. Planet koji unosi unutrašnji nemir naglasit će njenu želju za promjenama, idealizam i izuzetno otvoren duh. Ona ne zazire od onoga što je drugačije, znatiželjno će otvoriti svoj um i svoje srce prema onome što se ne uklapa u normalne i uobičajene tokove i proširiti vlastite spoznaje. Ona je vrlo neovisna osoba koja voli naglasiti vlastitu različitost i urediti život po posebnim pravilima. Stoga je tijekom života stremila umjetničkom pozivu koji pruža raznolikost projekata i uloga, daje mogućnost osobne slobode i potiče jedinstvene osobnosti da se istaknu u društvu.

„Veliki dar ljudskog bića je snaga suosjećanja“– tipično je uvjerenje osobe s energijom Raka.

Humanitarka i suosjećajna žena nikada se nije našla u neprikladnoj situaciji, nikad nije bila izložena skandalima. Toj stabilnosti i postojanosti pridonosi Mjesec u Biku koji će svojim utjecajem pomoći da Meryl, unatoč svojoj originalnosti, nikad ne izgubi tlo pod nogama i osjećaj za stvarnost. Mjesec u Biku i sam će naglasiti potrebu za stvaranjem ljepote i istančan osjećaj za lijepo. Meryl odlično kombinira kreativne potencijale obaju znakova u svom glumačkom pozivu. Bik je zemljani znak pa Meryl vješto koristi tijelo kao medij izražavanja onoga što osjeća unutra. I Rak i Bik imaju naglašenu potrebu za stvaranjem sigurnosti. Kombinacija njihovih energija zalog je Meryline uspješnosti. Uz svu slavu i medijske pritiske, ona je ostala vrlo jednostavna osoba, stabilna, brižno štiteći i njegujući obiteljski život iz kojeg izvire sva njena snaga i smisao života.

Budući da jezgra osobnosti skriva veliku ranjivost, osjetljivost i česte promjene raspoloženja, Meryl je oko sebe poput pravog Raka podigla visoki zaštitni zid pa u javnosti ponekad ostavlja dojam pomalo stidljive, osjetljive osobe. No ona je vesela i razigrana poput malog djeteta, a u svojim glumačkim transformacijama čudesna.

Horoskop pokazuje izuzetne komunikacijske vještine koje se kanaliziraju prema karijeri. Zahvaljujući Merkuru i Marsu u Blizancima, ona osvaja svoje pobjede aktivnim i brzim umom koji se fokusirano usmjerava prema cilju. Raznolike uloge omogućavaju joj da živi mnoge živote i uz pomoć maštovitosti i osjećajnosti zadovolji svoju nezasitnu znatiželju. Događa joj se i da brzo izgubi zanimanje za neki projekt, ako nije dovoljno poticajan i zanimljiv. Unutrašnji nemir iskazuje se i kroz fizičko, neumorno djelovanje. Suradnici je iznimno poštuju, upravo zato što je velika radnica koja voli brzo završiti projekte i krenuti dalje.

 

Napisala Senka Ljubić