LADY GAGA – Portret Ovna

Na svjetskoj glazbenoj sceni vlada bespoštedna borba među zvijezdama i onima koji to pokušavaju biti, u kojoj smo vidjeli već sve što se može zamisliti. Glazbeni talent nije dovoljan, treba znati plesati, treba biti izazovan, drugačiji, treba imati osobnost. Unatoč okrutnim pravilima igre i nestalnoj naklonosti hirovite publike, stalno stižu novi izazivači koji bacaju rukavicu u lice same slave. Izazivačica koja je munjevito osvojila publiku i prvim albumom, koji se sasvim prikladno zove „Fame“ – slava, postala velikom zvijezdom je Stefani Germanotta, poznatija kao Lady Gaga. Astrološka Ovnica, rođena 28.3.1986. svojim je zaraznim pjesmama, čudnovatom odjećom i neviđenim nastupom besramno vratila glamur u pop glazbu. Do svog je tridesetog rođendana stekla slavu i bogatstvo, te slobodu da slijedi svoje kreativne vizije.

Gospođica besmislica

Ovan je znak kojim počinje zodijak, pa njegovi pripadnici vole pojuriti tamo gdje nitko prije njih nije bio da bi istražili nove teritorije. Nagon za opstankom i dokazivanjem vodi ih naprijed, a neovisni pionirski duh ne mari za oprez ili savjete. Ovan ne brine što će drugi reći ili misliti, nije važno zadiviti druge.  Ono što Ovan želi je istražiti vlastite vizije, otkriti svoju moć, osvajati. On svoje kreativne impulse oblikuje na potpuno nov i živopisan način. Lady Gaga ponesena tom snažnom vatrenom energijom iskoristila je njena najbolja svojstva i u kratkom roku osvojila vrh glazbene scene.

Čudo od djeteta od djetinjstva je zaljubljena u glazbu. Već je s četiri godine svirala klavir, završila je prestižnu glazbenu školu, a s trinaest skladala. Sa sedamnaest je godina pisala pjesme za zvijezde poput Britney Spears, a onda se odlučila i na vlastitu karijeru. Pjesma njenih glazbenih idola, slavne grupe Queen – Radio Ga Ga bila je ključna u odabiru imena. Premda pojam Ga Ga znači besmisleno, u životu i karijeri Gospođice besmislice sve je vrlo smisleno, promišljeno i svrhovito. Razlog tome je Mars, vladar Ovna koji se nalazi Jarcu.

Moć nad publikom

Poslovno usmjeren, strateški organiziran nagon za osvajanjem dodat će spontanom i naglom temperamentu strpljivost i upornost. Ovnovska energija, premda silovita može se brzo ispuhati, pa je dobrodošao svaki stabilizirajući utjecaj koji daje snagu za dugoročni razvoj karijere sa stalnom uzlaznom putanjom. Mars je na nultom stupnju Jarca, vrlo moćnoj točki horoskopa koja jamči da će njeni napori biti zapaženi i da će njen borbeni, pionirski duh biti zamijećen u javnosti. Lady Gaga je osoba koja se ne boji posla i koja samu sebe tjera naprijed. Ona je neumorni radoholik, u stanju pripravnosti kako bi na profesionalnoj razini pokretala projekte koji će promovirati njenu jedinstvenu osobnost. Svemu što radi Lady Gaga pristupa vrlo ozbiljno, jer se njen Mjesec nalazi u Škorpionu. S njom nema šale, ona se želi dokazati kao značajna, važna i pouzdana umjetnica. Mjesec u Škorpionu svijet doživljava vrlo intenzivno, osjećaji su duboki i zahtjevni. Ona je strastvena osoba koja osjeća publiku, prepoznaje njene potrebe i zna kako će privući pažnju. Iznad svega, Mjesec u Škorpionu uživa u osjećaju kontrole, moći koju ima nad publikom.

Karizmatični Mars i Neptun dokazuju se zavodeći publiku iluzijom i maštom.

Merkur i Uran provociraju originalnim idejama.

Mjesec u Škorpionu uživa u osjećaju kontrole i moći koju ima nad publikom.

Energije Ovna, Škorpiona i Jarca su zahtjevne i pomalo grube. Tu je ambicija, poslovna usmjerenost, neustrašivost i bezobzirnost ponesena žestokim i tajnovitim osjećajima. No postoji i blaža, nježnija i maštovita strana ove snažne djevojke, ona strana osobnosti koja predstavlja neiscrpan izvor ideja i osjećaja. Neptun je vrlo utjecajan u konjunkciji s Marsom i u kvadratu sa Suncem. To je astrološki pečat karizme, sposobnosti da nadahne druge svojim akcijama, da o sebi stvori sliku heroine koju će mnogi poželjeti slijediti i oponašati.

Maštovit um Merkura u Ribama lako će preuzeti kreativne vibracije i zaploviti u beskrajnom oceanu ideja i sanjarenja. Spas od utapanja u beskraju osjećaja donosi Uran koji kvadratom budi Merkura iz snatrenja, tražeći od njega akciju. Sva ona nevjerojatna odjeća, puna svjetlucavih ukrasa proizlazi iz radionice ovog napetog planetarnog para. Lady Gaga uživa provocirajući, stvarajući kontroverzu u svemu što radi. Jedinstven modni izričaj podupire i seksipilna Venera u Ovnu, koja uz podršku Urana postavlja nove trendove. Lady Gaga će radije istraživati nove oblike nego biti nečiji sljedbenik, u naglašenoj potrebi da istakne svoju osobnost, da provokativno istražuje raspoloženje publike, drsko namećući vlastite vrijednosti. Uz dubinu i strast, umjetnički senzibilitet i glazbeni talent, rođena je da postane velika zvijezda.

Zvijezda je rođena – zakorak s glazbene na filmsku scenu

Odlučna i prodorna Ovnica definitivno ima jedinstvenu osobnost kojom se nametnula na pop sceni. Radije će istraživati nove oblike nego biti nečiji sljedbenik, u naglašenoj potrebi da istakne svoju osobnost, da provokativno istražuje raspoloženje publike, drsko namećući vlastite vrijednosti.

Osvajati nova područja za astrološkog Ovna je imperativ, pa nakon što je osvojila glazbeni svijet Lady Gaga se usmjerila na novo područje – film. Već prvom velikom uspješnicom – remakeom filma Zvijezda je rođena – zaradila je nominaciju za Oscara. Uz dubinu i strast, umjetnički senzibilitet i glazbeni talent, podznak u Blizancima pobrinut će se da sve svoje talente istakne posebnim načinom komunikacije. Energiju Blizanaca odlikuje brzina, inteligencija i pretnost prilagodbe, a kad je vladar Blizanaca – Merkur u Ribama nastaju kameleonske preobrazbe u izražavanju vlastitog identiteta. Lady Gaga se godinama “skrivala” iza rijetko kad viđenog imagea koji se stalno mijenjao. Zrelija Gaga nije više provokativna kao prije, pokazuje svoje pravo lice, a njen talent sjaji i dalje. Zvijezda je već odavno rođena i vjerojatno će još dugo blistati u novim izazovima stvaralaštva, glamoura i slave.