Beyonce Knowles – portret Djevice

Slavna i lijepa Beyonce astrološka je Djevica. Energija Sunca u Djevici označava izbirljivo, ponekad sitničavo ponašanje osobe koja treba red kao obranu od kaosa, znanje koje daje smisao i omogućava stvaranje čvrste strukture života. Djevice nalaze osobno zadovoljstvo u stvaranju ljepote i dobro obavljenom poslu. To je zadovoljstvo koje proizlazi iz unutrašnjeg osjećaja reda. Biti izvrstan nije važno radi natjecanja, već je važno jer pomaže stvoriti red. A red za Djevicu znači sigurnost. Beyonce pažljivo vrši odabir stvari i iskustava te teži maksimalnoj učinkovitosti. Sve što stvara nered i nije učinkovito je pogrešno. Energija Djevice sugerira potrebu za stalnim poboljšavanjem, što se često manifestira velikom upornošću (zemljani element) kojom je Djevica u stanju vježbati, ponavljati isti postupak dok ga ne dovede do savršenstva. Stoga ne čudi Beyonceina savršena izvedba – ples, pjevanje, izgled. Mnogi sportaši, kao i umjetnici (Michael Jackson – Sunce u Djevici, Madonna – Mjesec u Djevici) iskoristili su energiju Djevice da svoje talente i vještine izbruse do savršenstva.

Potreba za kontrolom

No uz red i dobru organizaciju, izvrsnost i perfekcionizam, jedan od razloga njenog golemog uspjeha i snage njenog karaktera je Mjesec u Škorpionu. Praktična narav poprima ponašanje kojim se čuva privatnost i puno se energije ulaže u stjecanje kontrole. To je kontrola za strateško organiziranje života. Da bi se osjećala sigurno, Beyonce treba kontrolu koju će steći proučavanjem okoline, ispitivanjem, nastojanjem da otkrije sve pojedinosti i da potpuno shvati motivaciju i želje drugih. Beyonce će prikupljeno znanje iskoristiti da se nametne kao važna i pouzdana osoba. Duboko vjeruje u svoje stavove, strastveno se zalaže za njih, pa ponekad može preuveličati vlastitu važnost. Ozbiljan pristup životu kojeg sugeriraju temeljne energije Djevice i Škorpiona pokazuje da iza blještavila show businessa stoji težak i marljiv rad, puno vježbanja, priprema, odricanja i kontrole. Beyonce je ispod površine žena snažnih osjećaja, velike strasti i intenziteta te sklona emotivnim krajnostima koje se mogu manifestirati u ponašanju. Uz pet planeta i podznak u Vagi, postoji određeni romantični i društveni idealizam. Beyonceino je ponašanje odmjereno, profinjeno, promišljeno, a duboki privatni osjećaji pažljivo se skrivaju. Vrlo rijetko je u medijima bila prozvana zbog nekog skandala ili nepromišljene pogreške.

Osobni magnetizam

Na samom su AC-u Venera i Pluton. Venera na točki Ascendenta često sugerira fizičku ljepotu, a stvarnost to i potvrđuje. Beyonce je zaista prelijepa žena. Pluton na točki Ascendenta sugerira projekciju osobne moći. Beyonce zrači posebnim magnetizmom što potvrđuje i golema privlačnost koju ima na mase svojih obožavatelja. Plutonova energija uvjek sugerira potencijal prominentnosti – potencijal da osoba ostvari velika životna postignuća, kao da je predodređena za uspjeh! Podznak i pet planeta u Vagi balansiraju potrebu da sebe stavi na prvo mjesto s izraženom svjesnošću o drugima i njihovim potrebama. Beyonce je važna naklonost publike, popularnost i društveni uspjeh. Želi se svidjeti drugima, želi steći priznanje i pohvalu, a svojim ponašanjem pažljivo bira načine na koje će to postići. S jedne strane želi biti prihvaćena, a s druge strane imati kontrolu.

Prvo ja

Svi planeti smješteni su na lijevoj strani horoskopa, orijetirani su na Istok, prema točki Ascendenta. Kao da su sve energije horoskopa, svi planeti pozvani u obranu ascendenta – štiti se vlastiti identitet. U načinu ponašanja to će se odraziti kao instinktivna potreba za samozaštitiom, stvaranje čvrstog oklopa oko vlastitog identiteta te navika da u svakoj situaciji sebe stavi na prvo mjesto. Prva pomisao u nekoj novoj situaciji jest “Što to znači za mene? Je li to dobro ili se trebam štititi?” Orijentacija prema AC-u nadovezuje se na Mjesec u Škorpionu te zajedno sugeriraju duboki unutrašnji osjećaj da je svijet opasno mjesto (uz to Pluton je u konjunkciji s AC), treba stalno biti na oprezu, čuvati se i steći kontrolu.

Pod svjetlima pozornice

Sve to sugerira da Beyonce nije spontana osoba. Svoju potrebu za kontrolom i organizacijom ne usklađuje lako sa zahtjevima okoline. Malo toga prepušta slučaju. Sve treba biti dovedeno do savršenstva i zadržati pod kontrolom. U suprotnosti s prevladavajućim kontroliranim i odmjerenim ponašanjem ističe se Mars u Lavu u desetoj kući. Beyonce je dramatična kad treba skrenuti pozornost na sebe, vrlo glasno naglašava vlastitu važnost, samosvjesna je i voli nametnuti svoju volju. Dokazuje se kad je pred očima javnosti, kad blista obasjana svjetlima pozornice. Kad to povežemo s potrebom kontrole, onda znamo da postoji malo toga što ona neće ostvariti. Čini se da ju naglašena Vaga ipak spašava od egocentričnosti. Ona treba publiku da bi u njenim reakcijama osjetila i dokazala svoju važnost.

Samodostatnost

Mjesec u konjunkciji s Uranom sugerira da prema van Beyonce pokazuje samodostatnost – ja mogu sve sama – a u nutrini postoji ranjivost. Vjerojatno joj nije lako uspostaviti duboku emotivnu povezanost, premda to njen snažni Mjesec u Škorpionu želi. Unutrašnji zidovi obrane vlastite ranjivosti vjerojatno su vrlo visoki. Uz kontrolu, perfekcionizam i emocionalni intenzitet, sigurno joj nije lako potpuno se prepustiti u ljubavnoj vezi. Puno je sigurnije ulagati svu tu energiju,  kreativnost, osjećaj za lijepo i sklonost umjetnosti u posao. Upravo taj intenzitet osjeća se u njenim nastupima, kad uobličeni u savršenu izvedbenu formu stvaraju dojam veličanstvenosti, pobuđuju maštu i mame uzdahe publike.

Napisala: Senka Ljubić