Partnerska kemija

Sigurno vam je poznat osjećaj neodoljive privlačnosti prema drugoj osobi, koja vas može pogoditi poput udara groma, iznenadno i neočekivano. Možemo to nazvati zaljubljivanjem, no u našoj se nutrini probudila nagonska energija koja izmiče svim racionalnim objašnjenjima. Snažna i instinktivna, izrazito tjelesna, seksualna kemija prvi je korak prema intimnoj vezi. Ipak, ona nije dovoljna za stvaranje dugotrajne veze. Potrebno je dodati osjećaje, zajedničke interese i još mnogo toga. No bez seksualne kemije nema prave ljubavne priče. Seksualnost je važna za ispunjen i kreativan život. Provjerite stoga kakvu seksualnu kemiju dijelite sa svojim partnerom.

Kompleksna smo bića koja se uz svu svoju inteligenciju, duhovna stremljenja i profinjene osjećaje ne mogu othrvati potrebama tijela. Svatko od nas je povremeno pogođen snažnim, nagonskim, posve neracionalnim, sirovim osjećajem požude, seksualnom privlačnošću koju ne možemo zanijekati. Nešto u pogledu, u osmijehu, u kretanju tijela druge osobe može nas potpuno začarati. Prvi utisak o nekoj osobi stvaramo u desetinki sekunde. U tom je utisku sadržano puno informacija na koje reagira naše nesvjesno, upijajući odjednom sve, od glasa preko govora tijela, mirisa, do ostalih fizičkih pojedinosti. Naše tijelo shvaća nešto važno prije nego što naš mozak sve to može obraditi i objasniti. Seksualna privlačnost prodrmat će nas poput strujnog udara ili se osjeća kao navala vrućine kad iznenada ugledamo nečiji pogled ili kad se slučajno dodirnemo tijelima u nekoj posve običnoj situaciji. Srce će zakucati brže, obrazi će se zarumenjeti, dah ubrzati. Ne možemo odvojiti pogled od tih očiju, od tog osmijeha, od te osobe. Zamišljamo sebe u zagrljaju, zamišljamo kakav je to osjećaj kad se usne spoje, iznutra nas potresaju drhtaji strasti. Ta intenzivna i neobjašnjiva privlačnost izmiče našoj kontroli. Ono što se događa u nama potpuno je instinktivno, tjelesno i neporecivo iskreno.

Stari su Grci tu iznenadnu privlačnost, navalu strasti ili ono što mi danas zovem seksualnom kemijom pripisivali strelici boga Erosa (stari Rimljani zvali su ga Kupidon ili Amor), koja bi nas posve neočekivano pogodila ravno u srce. Nitko nije bio zaštićen i nikad se nije znalo kada i koga će strelica pogoditi. Eros bi po naputku svoje majke, božice ljubavi Afrodite, ciljao mlade i stare, u pravom ili krivom trenutku, na pravom ili na krivom mjestu. Neke od nas Amorova strelica pogađa češće, neke samo jednom u životu. Ima i onih koji su izmakli njegovoj strelici, no čini se da to i nije neka sreća jer unatoč ljubavnim bolima koje bi ta strelica mogla izazvati, svatko od nas čezne za strastvenom ljubavi.

Sve ono što se događa između partnera u intimnoj vezi zapravo je velika tajna. Povezuju nas različite stvari, očekivanja, strahovi, napetosti, sve nijanse osjećaja. Astrologija u usporednim horoskopima mnoge od tih poveznica može dobro opisati. No kad je seksualna kemija u pitanju, pojavljuju se neočekivani astrološki pokazatelji. Seksualnu kemiju ne treba pobrkati s mogućnošću stvaranja dugotrajne veze. Ona je važan sastojak svakog intimnog odnosa, posebno je važan prvi korak koji će spojiti dvoje ljudi. Poželjna je njena prisutnost u dugotrajnim vezama, no ima mnogo intimnih veza koje uspješno funkcioniraju i bez nje. Možda će vas iznenaditi koje znakove, naizgled nespojive, povezuje snažna seksualna kemija, a tamo gdje biste ju možda očekivali i nije baš snažna. Pronađite znak u kojem se nalazi vaše Sunce i provjerite kakvu seksualnu kemiju dijelite sa svojim partnerom.

Očaravajuća različitost  /  S kim imate najbolju seksualnu kemiju?

Kombinacija znakova koji imaju najbolju seksualnu kemiju sigurno će vas iznenaditi. Ti astrološki znakovi na prvi pogled nisu spojivi, nemaju gotovo ništa zajedničko. Nalaze se u elementima koji se ne razumiju ili ne podržavaju. Primjerice zrak i voda ili vatra i zemlja imaju sasvim drugačiji način razmišljanja, drugačiji način djelovanja, drugačiji senzibilitet. Izvana gledano začudit ćete i sebe i druge svojim odabirom partnera jer djelujete poput nespojivog para. Ipak, nevidljiva strujanja među vama toliko su intenzivna da nikakve razlike nisu važne.

U susretu s osobom koja je potpuno drugačija od vas često nastaje uzbuđenje, čuđenje, znatiželja, čežnja. Zagonetke, ono nepoznato i tajanstveno imaju posebnu privlačnu moć. Uz takvu osobu nikad niste sigurni što možete očekivati. Slutite iznenađenja, uzbuđenja, želite razotkrivati tajne. Potraga za skrivenim i neistraženim djeluje poput moćnog afrodizijaka. Uz takvu osobu moguće je istraživati i proširivati svoju seksualnost te uroniti u duboku intimnost. Osjećate da veza ima dublju dimenziju koja nadilazi sve razumsko i logično.

Čak i vrlo snažna, seksualna kemija ipak nije dovoljna na duge staze. Tajnovitost i začudnost održava vezu svježom i uzbudljivom u seksualnom smislu. Ipak, postoje velike razlike na kojima je potrebno svjesno raditi. Ako njegujete poštovanje prema razlikama, seksualna kemija bit će čvrsto ljepilo koje će držati vezu stabilnom. Štoviše, ako vjerujete u karmu i ponovne susrete duša, u ovakvoj kombinaciji možete imati osjećaj da međusobno odrađujete neke stare karmičke dugove. Naučite uživati u razlikama i uzbuđenju koje one donose, a možda i u osjećaju da ste sreli svoju srodnu dušu.

 

Ako ste:najbolju seksualnu kemiju imate s:Ako ste:najbolju seksualnu kemiju imate s:
OvanDjevica i ŠkorpionVagaRibe i Bik
BikVaga i StrijelacŠkorpionBlizanci i Ovan
BlizanciŠkorpion i JaracStrijelacBik i Rak
RakStrijelac i VodenjakJaracBlizanci i Lav
LavJarac i RibeVodenjakRak i Djevica
DjevicaOvan i VodenjakRibeLav i Vaga

 

Suprotnosti se privlače / dobra seksualna kemija

Posebna privlačnost postoji između vašeg sunčanog znaka te susjednih znakova. Tko su vaši susjedi, provjerite u tablici koja slijedi. Vaš prvi zodijački susjed ili onaj preko puta zodijaka, čini vam se vrlo zanimljivim i uvijek osjećate posebnu želju da zavirite u život različit od vašeg. Premda puno toga ne razumijete o osobi i u mnogočemu se ne slažete, u vama će se smjesta probuditi intenzivan emotivni naboj: odbojnost ili privlačnost. Iz te napetosti, bez obzira ide li prema mržnji ili ljubavi, lako će se uzburkati seksualna kemija. Privlači vas mogućnost da budete u vezi s osobom koja ima kvalitete koje vi nemate ili ih ne prepoznajete u sebi, i da na taj način učite i proširite svoja iskustva. Kompromis i prihvaćanje različitosti prisilit će vas da izađete iz svoje sigurne zone i da se razvijate kroz izazove i uspoređivanje različitosti. Sva se ta napetost kanalizira u seksualnu energiju i stalno je prisutna žudnja. Nećete se gotovo nikad zasititi partnera u seksualnom smislu. U drugim životnim temama, možda i hoćete!

Često se događa da osoba čije je Sunce u znaku koji dolazi nakon vašeg znaka, primjerice nakon Bika dolaze Blizanci ili nakon Strijelca dolazi Jarac, bude zrelija u vezi, pa s vremenom može preuzeti ulogu učitelja, roditelja, mudrije osobe spremnije na kompromise. Znakovi koji su jedan nasuprot drugom u stanju su odmjeravati snage na svim životnim područjima, a posebno u krevetu! Sličniji su nego što misle i kad prepoznaju sve mogućnosti koje im veza pruža, mogućnosti učenja, odgovornosti, sazrijevanja i kompromisa, ljubav će donijeti sklad i neće pri tome umanjiti seksualni naboj. Na duge staze ove veze su izazovne i treba puno raditi da bi se održale. Ima tu raskida i mirenja, no čak i ako veza ne opstane, seksualna kemija uvijek ostaje prisutna.

Ako ste:dobru seksualnu kemiju imate s:Ako ste:dobru seksualnu kemiju imate s:
OvanRibe, Bik i VagaVagaDjevica, Škorpion i Ovan
BikBlizanci, Ovan i ŠkorpionŠkorpionVaga, Strijelac i Bik
BlizanciBik, Rak i StrijelacStrijelacŠkorpion, Jarac i Blizanci
RakBlizanci, Lav i JaracJaracStrijelac, Vodenjak i Rak
LavRak, Djevica i VodenjakVodenjakJarac, Ribe i Lav
DjevicaLav, Vaga i RibeRibeOvan, Vodenjak i Djevica

 

Prijatelji / umjerena seksualna kemija

U ovoj kombinaciji energija postoji duboko unutrašnje razumijevanje, sklad, zajednički interesi i… manjak žestoke seksualne kemije. Imate slične vrijednosti i stavove, odličnu komunikaciju i dobro se razumijete. Uz partnera se osjećate ugodno i opušteno, ne morate ništa objašnjavati. Možete biti to što jeste. Partner je vaš ljubavnik, no još više od toga, ona ili ona je vaš najbolji prijatelj. Ove vrste veza donose ugodu i sklad te se bez teškoća održavaju na duge staze. No nakon početne faze zaljubljivanja i strasti, seksualni naboj s vremenom blijedi. Previše ste slični i poznajete partnera gotovo kao i sebe te nema iznenađenja ili nepoznanica koje bi probudile nagonske strasti.

Treba se potruditi da bi se seksualna kemija održala na životu. Važno je da ne radite sve zajedno, da zadržite dio svoje neovisnosti i bavite se nekim aktivnostima koje su samo vaše. Tako će postojati dijelovi života o kojima partner ne zna sve, dio vas koji mu ostaje nepoznat, a time i zanimljiv, izazovan. Potrebno je osmisliti scenarije koji će razbuditi maštu, odrediti dan u tjednu koji ćete posvetiti romantičnim aktivnostima i ovisno o svom astrološkom znaku pripremiti posebne igrice koje će oživjeti seksualnu kemiju.

Ako ste:umjerenu seksualnu kemiju imate s:Ako ste:umjerenu seksualnu kemiju imate s:
OvanOvan, Lav, Strijelac, Blizanci,  VodenjakVagaVaga, Blizanci, Vodenjak, Lav, Strijelac
BikBik, Djevica, Jarac, Rak, RibeŠkorpionŠkorpion,Rak, Ribe, Djevica, Jarac
BlizanciBlizanci,Vaga, Vodenjak, Ovan, LavStrijelacStrijelac, Lav, Ovan, Vaga, Vodenjak
RakRak, Škorpion, Ribe, Bik, DjevicaJaracJarac, Bik, Djevica, Škorpion, Ribe
LavLav, Ovan, Strijelac, Vaga, BlizanciVodenjakVodenjak, Vaga, Blizanci, Ovan, Strijelac
DjevicaDjevica, Bik, Jarac, Rak, ŠkorpionRibeRibe, Rak, Škorpion, Bik, Jarac

 

Toplo – hladno / oscilacija seksualne kemije

Napetost i privlačnost, strast i hladnoća, nerazumijevanje, povremena snažna neslaganja, svađe i frustracije povezuju astrološke parove u jedinstvenu toplo / hladnu dinamiku odnosa. Uzrečica “Ne mogu živjeti bez tebe, ali ni s tobom” najbolje opisuje ovaj kompleksan odnos. Privlačnost nesumnjivo postoji i može se izraziti u snažnoj seksualnoj kemiji, no neslaganja su isto tako jaka i stvaraju faze odbojnosti i hladnoće. Partneri kao da su pravi stručnjaci u tome da povrijede jedno drugo, budeći neke stare emotivne povrede i nesigurnosti koje su se duboko ukorijenile još u ranoj fazi odrastanja. Partneri su ponosni, tvrdoglavi, nepopustljivo se drže svojih uvjerenja te je stalno prisutna atmosfera nadmetanja, dokazivanja, međusobne borbe za dominantan položaj. Pomirenja su najbolja u krevetu uz mnogo strasti, no treba puno raditi kako bi se raščistile nesuglasice i postigao sklad. Kad u tome uspiju, postaju vrlo moćan par čija seksualna kemija ne blijedi.

Ako ste:oscilirajuću seksualnu kemiju imate s:Ako ste:oscilirajuću seksualnu kemiju imate s:
OvanRak i JaracVagaRak i Jarac
BikLav i VodenjakŠkorpionLav i Vodenjak
BlizanciDjevica i RibeStrijelacDjevica i Ribe
RakOvan i VagaJaracOvan i Vaga
LavBik i ŠkorpionVodenjakBik i Škorpion
DjevicaBlizanci i StrijelacRibeBlizanci i Strijelac

 

Preuzmite pdf:: Partnerska kemija 

Napisala: Senka Ljubić

Tekst je objavljen u magazinu Sensa.