Nicole Kidman & Keith Urban

 Dvoje Australaca koji su svoje karijere izgradili u Americi, dobitnica Oscara Nicole Kidman i populani country glazbenik Keith Urban, u pet godina braka dobili su dvije kćeri. Kad su se upoznali, Nicole je bila žena duboko ranjenog srca, čiji se razvod neugodno razvlačio po medijima. Keith, premda vrlo uspješan i ugledan glazbenik, borio se s vlastitim nesigurnostima i ovisnostima o alkoholu i drogama. Što je moglo spojiti Blizanku i Škorpiona? Poznato je da se zračni i vodeni znakovi teško razumiju. Blizanci su posve u vlasti razuma. Otvoreni, znatiželjni i komunikativni, vole raspravljati o osjećajima, analizirati ih i donositi zaključke. Škorpioni su u vlasti osjećaja, no vrlo ih oprezno otkrivaju. Njihov je unutrašnji svijet poput iskonskog divljeg vrta, raskošan, plodan, stalno se mijenja dok osjećaji rastu ili venu, a u njemu se kriju iznenađenja i opasnosti. Škorpioni nemaju potrebu razgovarati o osjećajima, oni ih jednostavno žive. Nicole i Keith dokazuju da su sile koje spajaju ljude začudne i tajnovite. Čini se da naizgled nespojivi astrološki parovi mogu ostvariti duboku vezu prožetu ljubavi. Istu su planetarnu kombinaciju proslavili svojom velikom ljubavnom pričom Blizanac Renier od Monaka i Škorpionka Grace Kelly.

Ljubav između Nicole i Keitha planula je munjevito, snagom omanje atomske bombe. Keithov Uran je aspektom kvadrata žestoko napao Nicoleino Sunce u Blizancima. Nakon početnog udara ljubavnih sila, na privlačnost partnera nastavile su djelovati još moćnije sile. Keithova je Venera u konjunkciji s Nicoleinim Plutonom. Ono što Pluton odvuče u svoje podzemno carstvo teško će se osloboditi iz okova ljubavi. Keithova je Venera u Djevici oprezna i konzervativna kad se radi o spontanom izražavanju osjećaja. Uz škorpionski poriv za zaštitom svog unutrašnjeg svijeta, Keithu nije bilo lako otvoreno pokazati ljubav. Nicole je zarobila Keithovo srce, instinktivno je znala kako otpustiti brane koje su kočile njegove osjećaje i kako ga ohrabriti da pusti ljubav da slobodno poteče. S Uranom i Plutonom kao pokroviteljima veze ljubavni osjećaji su snažni i magnetski privlačni, ali osjećaj sigurnosti i smirenosti u vezi nije lako postići. Blaže i skladnije tonove pokazuju Nicolein ascendent u Škorpionu nedaleko Keithova Sunca. Prepoznavanje duša i instinktivno razumijevanje, gotovo bez riječi, vrlo je snažna privlačna sila. Keithovo Sunce na Nicoleinoj osi Mjesečevih čvorova potvrđuje duboke spone karmičkih zadataka koje moraju zajednički savladati.

Leptir u prašumi

Keith je čovjek naglašene osjećajne prirode. Njegov Mjesec i ascendent nalaze se u Raku. Njegov je najvažniji životni zadatak stvaranje emotivne sigurnosti, osobito u krugu obitelji, što ga čini odanim suprugom i brižnim ocem. Nicolein Merkur koji se čvrsto usidrio na Keithovu Mjesecu prožima komunikaciju nježnošću i intuitivnim razumijevanjem. Njen je Merkur istovremeno u trigonu s Keithovim Merkurom i Neptunom pa se čini da su izmislili svoj zaštićeni svijet mašte u kojem se međusobno nadahnjuju.

Keithove osjećaje umiruju zemljani planeti. Mars u Jarcu usmjeren je na stvaranje materijalnog uspjeha. Osnažen je trigonom s Jupiterom, šireći krug moći i želja. Ipak, tom praktičnom poduzetničkom porivu Saturn je napetim aspektom kvadrata podmetnuo nogu. Retrogradni je Saturn poput unutrašnjeg samokritičnog glasa koji unosi sumnju u vlastite vrijednosti i stvara frustraciju. Ambicije i strasti sukobljene s ranjivošću i nesigurnošću uz dodatak života izloženog javnosti gurnule su Keitha u svijet ovisnosti. Početak njihova braka lijepoj je Nicole odmah donio razočaranje. Keith je nastavio s ovisničkim navikama. Pod prijetnjom rastave pristao je na liječenje uz čvrstu Nicoleinu podršku. To je bilo moguće zbog njenog prilagodljivog Sunca u Blizancima i idealističnog Mjeseca u Strijelcu koji optimistično vjeruje u dobrotu. Ona je željela shvatiti što se događa u Keithovoj izmučenoj duši i dala je sve od sebe da ga podrži. Nicole je u pitanju veza vrlo velikodušne prirode jer Venera u Lavu naglašava odanost i važnost veze s partnerom koji će biti njen ponos. S Marsom u Vagi ona je pomirljiva, spremna ugoditi drugima. Čini se da je poput krhkog leptira zalutala u opasnu prašumu Keithovih osjećaja.

Čime Keith može ispuniti Nicoleinu potrebu za duhovnim i intelektualnim izazovima, njenu znatiželju i potrebu za raznolikošću? Keithova je Venera u Djevici u kvadratu s Nicoleinim Mjesecom. Njen se široki duh ponekad sudara s Keithovom sitničavošću kad su u pitanju vrijednosti, pa čak i smjer kojim ide njihova veza. Nicole treba više slobode i ne želi se gubiti u sitnicama. Nicoleina Venera u Lavu i Keithov Mars u Jarcu nisu skladan par, baš kao i njegova Venera u Djevici i njen Mars u Vagi. Uz dodatnu netrpeljivost njihovih Marsova u Vagi i Jarcu, čini se da postoje sukobi i prepirke, pa čak i seksualna nekompatibilnost. Znatiželja kojom Nicole istražuje tajnovite predjele Keithovog unutrašnjeg svijeta za sada je dovoljan izazov njenom intelektu i avanturističkom duhu. Dok god njegov škorpionski intenzitet ne zamrači njenu vedrinu i optimizam, sve se razlike mogu uravnotežiti.

Nicole Kidman, 20.6.1967.

Veliki trigon kojeg čine Mjesec u Strijelcu, Venera u Lavu i Saturn u Ovnu donio je Nicole sreću u osobnom razvoju, stvaranju zvjezdanog statusa i društvenog ugleda. Vatreni naglasak čini je ženom posebnog sjaja i kreativnosti koja će hrabro iskoračiti na svjetla pozornice i pokazati svoj raskošni talent. Njena je životna misija širenje granica, osobni rast, život kao avantura duha.

Keith Urban, 26.10.1967.

Keith u horoskopu nema planeta u zračnim znakovima. Odabir zračne partnerice, astrološke Blizanke, nesvjesni je nadomjestak za ono što mu nedostaje. Keith je fasciniran Nicoleinom otvorenom naravi, spontanom sposobnošću komunikacije, lakoćom kojom teku njene misli i riječi. Osjećaje koje Keith najlakše izražava glazbom, uz Nicole dobivaju dodir lakoće.

 

Napisala Senka Ljubić