Barack & Michelle Obama – Snaga zajedničkih snova

Barack & Michelle Obama

Zaljubljeni par koji se zajedničkim snagama popeo do vrhunca uspjeha, slomio mnoge predrasude i ostvario svoj osobni san: Barack i Michelle. U njihovim pogledima nemoguće je sakriti međusobno uvažavanje, podršku i ljubav. Premda su već dvadesetak godina u braku govor njihovih tijela priča o iskrenoj i dubokoj vezi. Kad gledaju jedno drugo, za njih ne postoji ništa više na ovom svijet u. Ovaj moćan par u trenutku ulaska u Bijelu kuću bio je simbol nade i snage američkog sna, a njihov osobni uspjeh otvorio je novu stranicu u američkoj povijesti. Njihova priča čini se da potvrđuje onu staru izraku da se iza svakog uspješnog muškarca krije uspješna žena, jer Barack nije imao uz sebe ženu koju voli već i ravnopravnu partnericu s kojom može podijeliti svoja profesionalna razmišljanja. Oboje ambiciozni, obrazovani i radišni uzor su svim parovima modernog doba koji balansiraju između posla i obitelji nastojeći sačuvati svoju ljubav unatoč nesmiljenom svakodnevnom tempu.

Vatra i zemlja

Barack i Michelle su astrološki Lav i Jarac. Na prvi se pogled može učiniti neobičnim čvrsta veza između pripadnika vatrene, otvorene energije Lava i suzdržane, zemljane energije Jarca. Vatra i zemlja djeluju po različitim principima i moraju se potruditi da uspostave duboko razumijevanje. Lavovska energija opisuje vizionare, osobe koje vjeruju u svijet kakav bi mogao biti. To je dramatična energija koja se želi kreativno izražavati i pritom naglasiti važnost vlastitog ega. Zemljana je energija praktična i razumije ono postojeće, stvarno i opipljivo. Nema puno razumijevanja za neuhvatljive planove i ideje, već želi poboljšavati i iskoristiti sve ono što već postoji. Vatrenoj osobi zemlja se može učiniti dosadnom, nemaštovitom ili sitničavom u svom inzistiranju na praktičnim rješenjima. Zemlja može vatru smatrati nepouzdanom i lakomislenom, zamjerajući joj manjak osjećaja za stvarnost. Pa ipak, očigledno postoji način da se ove energije usklade. Barack će nadahnuti svojim vizijama, a Michelle će savjetovati praktične načine kako ostvariti visoko postavljene ciljeve. Ona je čvrsta podrška za uzlet njegovih velikih ideja.

Uzvišena ljubav

No ovakva iskrena ljubav, koju je bilo dirljivo vidjeti i koju nisu mogli sakriti pred očima svijeta ipak ima drugi, izuzetno važan astrološki razlog. Jedan od najljepših astroloških pokazatelja čiste i nježne ljubavi je Neptun. A Michellein se Neptun našao u kvadratu na Barackov ascendentu u Vodenjaku. To je ljubav za koju će se žrtvovati sve ostalo. Ona često ima uzvišenu kvalitetu jer se uzdiže iznad tjelesne ljubavi i prožima duše osjećajem duboke povezanosti, osjećajem jedinstva. Barack u Michelle vidi savršenu ženu. Michelle u Baracku prepoznaje svoju drugu polovicu. Svjesna je da je on poseban čovjek i prema njemu osjeća veliku nježnost. Tek kad su zajedno sve je kako treba, tek tada se oboje osjećaju potpunima. Premda je Michelle vrlo samostalna i ambiciozna žena, njena je nježna Venera u Ribama vrlo suosjećajna i senzibilna. Ona intuitivno prepoznaje Barackove potrebe, raspoloženja i osjećaje. Skladno se nadopunjuje s Barackovom Venerom u Raku koja simbolizira važnost obitelji i emocionalne stabilnosti u njegovom životu. Zaljubljeni supružnici znaju podijeliti svoje osjećaje i često se razumiju i bez riječi.

Ravnopravan raspored snaga

Michellino se Sunce na samom kraju znaka Jarca nalazi u konjunkciji s Marsom u Vodenjaku. Prvi dojam kojeg Michelle ostavlja je oštrina i borbenost. Lako se osjeti snaga ove žene. Ipak, Mars u Vodenjaku radi za dobrobit grupe, strastveno se zalaže za plemenite, više ciljeve. Michellein Mars je u konjunkciji s Barackovim Jupiterom, što je vrlo dinamično ispreplitanje optimističnih i poticajnih energija usmjerenih zajedničkom cilju. Michelle je ta koja snažno potiče Baracka na velike akcije ohrabruje ga u ostvarenju njegovih grandioznih snova. Oni čine energičan i kreativan tim koji nadahnjuje jedno drugo. Pobjeda na predsjedničkim izborima dokazuje da je timski rad bio vrlo učinkovit. Jedini planet kojeg Michelle ima u vatrenim znakovima je Jupiter. Smješten je u Ovnu i blagonaklonim trigonom podupire Barackovo Sunce. Jupiter je nadahnuće, izvor mudrosti i učitelj, ali i veseljak koji optimistično vidi samo najbolje strane. Michelle je uz Baracka upravo takva, podržava sve njegove kreativne napore u samoostvarenju, hrabreći ga na tom putu, obasipajući ga životnim mudrostima i bodreći ga optimizmom i inspiracijom. U njihovim horoskopima naglašena je i važnost Saturna. Barackov Saturn je u konjunkciji s njenim Suncem, a njen je Saturn u konjunkciji s  Barackoviam ascendentom simboliziraju međusobnu podršku, poštovanje, te trajnost njihovog braka. Stoga su njih dvoje ravnopravno podijelili uloge. Michelle će unatoč svojoj predvodničkoj crti  prepustiti vodstvo svom suprugu, ali se neće skrivati u njegovoj sjeni. Njena je nadležnost prvenstveno nad organizacijom obiteljskog života. Ne samo da se spremno žrtvuje za ljubav svog života, već duboko vjeruje u njegovu životnu misiju. Barack jest njen uzor i oslonac, najveći autoritet. Budući da nije poznato Michellino vrijeme rođenja, nije posve izvjesno je li njen Mjesec u Vodenjaku ili u Ribama. No ako jest u Vodenjaku, istovremeno je u konjunicji s Barackovim ascendentom, dajući ovoj ljubavnoj priči završni potpis dubokog unutrašnjeg razumijevanja  te osjećaja sigurnosti i sreće kojed daju jedno drugome.

Barack Obama 4.8.1961.

Barack je astrološki Lav s Mjesecom u Blizancima. Rođeni komunikator koji zna unijeti srčanost i snagu vizije u svoje nastupe izuzetno je brz, inteligentan i prilagodljiv. Snaga uvjerenja i ponos čine ga upornim, velikodušnim i odlučnim, pa se lako nametnuo kao novi nacionalni junak. Sunce u kontaktu s Neptunom daje mu karizmu, nadahnjuje njegovo vodstvo nadom i visokim idealima u potrazi za boljim svijetom.

Michelle Obama 17.1. 1964.

Ambiciozna i radišna Jarčica ima energije za pokretanje stvari, nije osoba koja će čekati da se nešto dogodi samo od sebe. Spremno će preuzeti odgovornost i dobro se snalazi kad treba organizirati stvari i upravljati projektima. Sunce je u konjunkciji s Marsom, pa će njenu ambiciju naglasiti želja za dokazivanjem. Njena je oštrina izrazita, direktna je i hrabra u iznošenju vlastitih stavova.