Uspon Venere – treća vrata

Mjesec je u konjunkciji s Venerom u Vodenjaku 29.12. 2019. Ovo je treća vidljiva konjunkcija na večernjem nebu i svojevrsni check point. Venera kao mitološka božica Inana našla se na trećim vratima svog uzlaznog puta, povratka iz podzemlja. Na ovim vratima Inana dobiva natrag svoj bogato urešeni pojas. Ova su vrata povezana s trećom čakrom koja je simbolički povezana s egom, snagom volje, osjećajem neovisnosti. To je energetsko središte tijela, naša unutrašnja baterija, središte naše osobne moći.

S energijom Vodenjaka u kojem se događa konjunkcija Venere i Mjeseca naš doživljaj osobne moći povezan je s neovisnošću. Trebamo puno osobne slobode, pravo da budemo svoji, ali se od nas zahtijeva da svoje stavove ne pokušavamo nametnuti drugima, već da budemo tolerantni. Ova nam energija pomaže da prihvatimo svoju jedinstvenost i sebe takvima kakvi jesmo te da se osjećamo ugodno čak i ako nismo dio grupe, ako mislimo drugačije i imamo zaista vrlo originalne ideje, stavove i način života.

Venerin prolazak Vodenjakom probudit će senzibilitet prema drugima, osobito onima koji trebaju pomoć. Osjećamo se dobro čineći dobro drugima. Pruža nam se prilika prepoznati vrijednost u onome što je drugačije od nas. Privlače nas neobične osobnosti, stranci i buntovnici koji djeluju kao da su izvan uobičajenih društvenih tokova. Cijene se originalne stvari i pojave, a trendseteri će upravo u ovom razdoblju ukazati na smjer kojim ćemo krenuti u modi i umjetnosti. Moguće su ljubavi na prvi pogled i snažne, no kratkotrajne romanse. Ljubav u virtualnom svijetu interneta mnogima će donijeti željena partnerstva.

Da bismo uspješno nastavili svoj osobni preobražajni ciklus, možemo se zapitati:

– Osjećam li se samopouzdano? Što uznemirava ili umanjuje moj osjećaj samopuzdanja?

– Vjerujem li u svoje sposobnosti, u svoju vrijednost?

– Smatram li sebe hrabrom osobom? Što mi uopće znači hrabrost? Je li ona važna?

– Koje su tri najveće kvalitete kojima bih opisala/opisao sebe?

– Mogu li te kvalitete dalje razvijati?

– Koje su moje tri najveće slabosti? Mogu li sebi oprostiti te slabosti? Imam li hrabrosti promijeniti svoje ponašanje kako bi se te slabosti preobrazile u snagu?

– S čime se poistovjećujem? Igram li neke uloge, poput uloge uspješne poslovne žene ili majke? Neku drugu ulogu koja me više ne zadovoljava? Prilika je ovo da preispitamo uloge s kojima se poistovjećujemo i shvatimo da smo puno više od toga. Možemo u sebi osvijestiti slobodu da budemo neovisne, samostalne, zrele osobe širokih pogleda na svijet!

Sve ove teme možemo istraživati dok se Venera ne uspne do četvrtih vrata.  To će se dogoditi 28. siječnja 2020. uz četvrtu vidljivu konjunkciju Mjeseca i Venere u Ribama.

 

Napisala Senka Ljubić