Uspon Venere – peta vrata

27. veljače 2020. Venera u Ovnu po peti je put u vidljivoj konjunkciji s Mjesecom. Na psihološkoj razini udružuju se potrebe i želje, što znači da osjećaj sigurnosti postižemo uz nešto što nam pruža ugodu i zadovoljstvo. Uz energiju Ovna pričinja nam zadovoljstvo istaknuti sebe, naglasiti svoje kvalitete, nametnuti se okolini svim svojim vrijednostima. Kad osjetimo da smo uspjeli pokazati i dokazati svoju vrijednost, stavove, ideje, provesti svoju volju, osjećamo se sigurno! Noel Tyl kaže da je Venera u Ovnu izazovna u svom ponašanju, pomalo drska, spremna na flert. Kao da iskušava reakciju okoline, istražuje dosege vlastite privlačnosti, ljepote, vrijednosti i vlastite važnosti.

Vrata komunikacije

Kad Venerino kretanje na večernjem, zapadnom nebu simbolički zamislimo kao povratak božice Inane iz podzemlja, ona je stigla do petih vrata. To su vrata komunikacije – grlena ili Vishuddha čakra. Božica dobiva natrag svoju raskošnu ogrlicu i s njom joj se vraća glas. Uz energiju Ovna, ovo razdoblje možemo iskoristiti za promoviranje samih sebe i zagovaranje vlastitih ciljeva. Želje trenutno možemo ostvariti kvalitetnom komunikacijom, istraživanjem novih znanja i informacija. Venerina izazovnost mogla bi se pretočiti u izazovnost riječima, nadmudrivanje, brze verbalne reakcije te hrabro, izravno, spontano komuniciranje koje često može pecnuti, a ponekad baš i zaboljeti.

Pravi je trenutak da sami sebe zapitamo:

  • Kakav je naš način komunikacije? Izravan, prikriven, grub ili poetičan? Možemo li biti hrabriji i izravniji, spontani u komunikaciji?
  • Govorimo li istinu? Ako govorimo laži, zapitajmo se – zašto? Lažima se obično branimo ili skrivamo nešto čega se sramimo ili zbog čega osjećamo krivnju. Sad je odlično razdoblje da razmislimo o tome.
  • Čuje li se naš glas jasno i glasno? Možemo li precizno izraziti svoje želje? Možemo li u komunikaciji s drugima jasno izraziti svoje potrebe i tako osigurati da one budu zadovoljene?
  • Što u svom načinu komuniciranja možemo ostaviti iza sebe kao nepotrebno?

Mars, vladar znaka Ovna u kojem se događa peta vidljiva konjunkcija Venere i Mjeseca, trenutno je u Jarcu, što nam pomaže da smireno promislimo o svom načinu komunikacije te pronađemo učinkovite načine komunikacije, koji će nas poduprijeti u ostvarenju konkretnih ciljeva, posebno onih poslovnih!

 

Napisala: Senka Ljubić