Tri nijanse Vage

Sunce u jednom astrološkom znaku boravi 30 dana. Svaki znak stoga ima 30 stupnjeva. Kako bi produbili razumijevanje i tumačenje simbolike znaka, drevni su astrolozi podijelili svaki znak na tri jednaka dijela od deset stupnjeva. Zovu se dekanati. Osim planeta koji je glavni vladar znaka, svaki dekanat ima još jednog podvladara. Kombinirajući bogatu simboliku tih dvaju planeta dobit ćemo posebna obilježja po kojima se pripadnici istog astrološkog znaka međusobno razlikuju. Upoznajte tri nijanse Vage!

Idealizam i šarm – rođeni od 23.9 do 3.10.

Venera je apsolutna vladarica čitavog znaka Vage i prvog dekanata. Sve osobine znaka Vage kod vas su jako izražene. Ako ste rođeni u ovom razdoblju, imat ćete veliku potrebu za ljepotom, skladom i pravom partnerskom vezom.

Maštoviti ste i jako vam je važno kakav dojam ostavljate na druge. Stoga ćete pažnju posvetiti svom osobnom stilu i odjeći. Vaš je ukus izrazito profinjen. Vrlo ste privlačni i uglađenog ponašanja. U društvenim odnosima izbjegavate prepirke i sukobe, čak nerado birate strane nastojeći zadržati neutralnost. Društvene vještine i šarm te velikodušnost prema prijateljima pomažu vam da izgradite stabilan društveni položaj. Lako ćete stvoriti brojne društvene veze i održavati tople prijateljske odnose.

U partnerskim odnosima vrlo ste romantični. Često stvarate ideal veze koji je više povezan s idejom ljubavi, nego sa žestinom osjećaja. Jako ste posvećeni održavanju skladne veze. Pažljivi ste prema partneru kojeg volite iznenaditi darovima. Za vas su seksualnost i ljubav neraskidivo povezani. Želite pored sebe imati partnera koji će i sam nastojati izgraditi značajan društveni položaj. Jako vam godi kad zajedno možete ostavljati dojam ugleda i biti uzor drugima. Želite se okružiti ljepotom u svom domu, na svom radnom mjestu.

Prirodno odabirete poslove koji su povezani s kulturom i umjetnošću. No tu su i moda, industrija ljepote, arhitektura, unutrašnje uređenje, dizajn i sve vrste umjetničkog obrta.

Vi ste pravo Venerino dijete, a ona će vam uz malo poticaja obiteljske genetike i čuda moderne kozmetike podariti posebnu fizičku ljepotu. Znak u kojem se nalazi sama Venera u vašem horoskopu također će dodati nijansu ukupnom dojmu.

Vage s Venerom u Djevici posjeduju posebnu profinjenu ljepotu, poput Chaterine Zeta Jones (25.9.) ili Gwen Stefani (3.10.). Ljepota Vage s Venerom u Lavu ima poseban sjaj i karizmu, a posjeduju je Monica Bellucci (30.9.), Marion Cottillard (30.9.) i Dita von Teese (28.9.).

Društveni šarm poprimit će potrebu za osobnom moći kad se Venera nađe u Škorpionu, kao primjerice u horoskopu Silvija Berlusconea (29.9.).

Suzdržanost i humanizam – rođeni od 4.10. do 13.10.

Vladar drugog dekanata je Uran. On će posebno naglasiti snagu uma i sposobnost mentalne oštrine. Imat ćete nešto izraženiju potrebu za neovisnošću, što će vas učiniti izbirljivim u odabiru partnera. Veze su za vas i dalje jako važne, ali ćete biti skloniji promjenama. Venera uz dodatnu energiju Urana poprima vrlo intenzivnu, svjetlucavu zavodljivost. Ljubav na prvi pogled vaš je ideal. Ne pokreće vas toliko glad za romansom, koliko želja za novim i uzbudljivim upoznavanjima novih partnera. Idealan partner za vas je onaj koji će vam biti intelektualno izazovan. Ako vas na prvi pogled ne obori ljubavna munja, u vašem ponašanju čak se može osjetiti određena suzdržanost koja se ponekad čini hladnom ili nadmenom.

Vaša osjetljivost na društvene nepravde i potreba da se angažirate u pitanjima ekologije, društvene pravednosti i raznih humanitarnih projekata navest će vas na nesebično i požrtvovno ponašanje. Potencijal Vage za objektivnim prosudbama, kao i vaša posebna osjetljivost na nepravde, možda će vas nadahnuti da budete odvjetnik, sudac, mirovni ili ekološki aktivist. Spremni ste pomoći drugima i vaši su svjetonazori vrlo široki i napredni. Vi zaista želite mir u svijetu i zalagat ćete se za njega.

John Lennon (9.10.) koristio je svoj društveni ugled i izvanredan glazbeni talent da bi promovirao ideju mira. Sacha Baron Cohen (13.10.), poznatiji po svojim filmskim likovima poput Borata, koristi film kao medij da s velikom dozom humora i pronicljivosti ukaže na slabosti društva i ismije glupost. Hrabro je iskoračio izvan granica društvene pristojnosti čemu je sigurno pridonio Uran kao vladar dekanata u kojem se nalazi negovo Sunce. Tu je i Vladimir Putin (7.10.), čija Venera u Škorpionu idealizmu, neovisnosti i odlučnosti dodaje i jaku želju za moći!

Društvenost i humor – rođeni od 14.10. do 23.10.

Kao vladar trećeg dekanata, Merkur će vašoj društvenoj usmjerenosti dodati veliku količinu znatiželje. Volite razgovarati s ljudima, upoznavati njihove životne priče i prikupljati društveno korisne informacije. Lako posredujete u prenošenju informacija i povezujete ljude. Vaš društveni idealizam i znatiželja u kombinaciji s estetskim smislom lako će se pretočiti u dar za pisanje. Krasi vas mladolik izgled, a vaš će profinjeni stil dobiti dašak ekscentričnosti.

Sposobnost Vage da posreduje među ljudima i taktizira u društvenim odnosima uz Merkurov dodatni utjecaj dobiva spretnost i brzinu reakcija. Stoga se možete odlično snaći u poslovima koji se bave odnosima s javnošću, diplomacijom ili marketingom. Mogli biste biti i odličan kazališni, filmski ili književni kritičar.

Volite sudjelovati u važnim društvenim događajima. Imate posebno izražen šarm i smisao za humor. Lakše i brže donosite odluke nego što se to inače pripisuje Vagama. Vaš brzi um često stvara velike ideale o ljubavi i prijateljstvu – nepopravljivo ste romantični. Komunicirate s velikim šarmom i lako osvajate publiku.

U ljubavnim vezama vrlo ste zavodljivi, veseli, neuhvatljivi i  skloni promjenama. Vaša zavodljivost počiva na vašoj inteligenciji i zadirkivanju. U partneru tražite prvenstveno dobrog prijatelja s kojim ćete postići razumijevanje i dobru komunikaciju. Više volite veselje i zaigranost od uranjanja u duboke osjećaje. Iznenađenja će vam osvježiti život.

Deepak Chopra (22.10.), liječnik, pisac i duhovni učitelj, Vaga je s posebnom nijansom Merkurove energije čiji se utjecaj odražava u njegovim brojnim knjigama i dubokim porukama kojima unosi sklad, zdravlje i ljepotu u živote svojih brojnih čitatelja. I znameniti društveni satiričar, pisac Oscar Wilde (16.10.) znao je iskorisiti Merkurov dar. Kim Kardashian (21.10.) do savršenstva je iskomunicirala svoj najveći dar – ljepotu. U tome je sigurno pomogao i Pluton koji se nalazi u konjunkciji sa Suncem u trećem dekanatu Vage. Pluton simbolizira sposobnost utjecaja na mase, osobnu moć i slavu.

Napisala: Senka Ljubić, certif.astrolog