Veliki godišnji horoskop za 2024.

Uvijek je izazovno pisati općenite godišnje prognoze jer naši su životi tako različiti, naše želje i nade, naše zebnje i strahovi, naša trenutna životna situacija – sve će to modificirati planetarne energije koje tijekom 2024. imamo na raspolaganju. Na koncu i o našoj slobodnoj volji ovisi kako ćemo iskoristiti mogućnosti…ili ih propustiti! Bilo kako bilo, ovaj mali godišnjih horoskop uzmite sa zrncem soli.

Za detaljnu godišnju prognozu i preciznije odgovore pozivam vas da se predbilježite za osobnu konzultaciju:

https://astropozdravsuncu.com.hr/astro-savjetovanje/godisnji-horoskop/

VATRENI ZNAKOVI

Ovan

Godina pred vama donosi puno povoljnih trenutaka. Društveni i ljubavni život će vam se rascvjetati, a ni financijska situacija nije loša, premda karijera neće biti u prvom planu.

Plutonov ulazak u Vodenjaka vrlo vrlo polako počinje vas osnaživati da zablistate  u onome što radite, da postanete “vidljivi” i prepoznatljivi kroz posao i ideje u koje vjerujete. Možda osjećate da biste trebali preispitati želite li se i dalje družiti s istim ljudima kao prije. Neki stari prijatelji i znanci koji vam više ne čine život boljim i zanimljivijim možda bi, sa zahvalnošću za sve što ste s njima dijelili, trebali ostati u prošlosti. Vrijeme je da promislite kojim novim krugovima želite pripadati. Kad Jupiter krajem svibnja uđe u znak Blizanaca, nove društvene veze otvaraju vam poticajan pogled na život i posao. Pojačava se vaša želja za učenjem, druženjem i putovanjima pa dopustite svojoj dinamičnoj, nemirnoj naravi da se nahrani novim iskustvima.

Značajna ovogodišnja konjunkcija Jupitera i Urana mogla bi za vas biti financijski povoljna. Možda vas mame neki izazovni načini koji obećavaju brzu zaradu, no budite oprezni. Premda se volite natjecati i pobjeđivati, s novcem radije izaberite siguran put.

Saturn i Neptun u Ribama i dalje stvaraju nemir u vašoj nutrini. Ponekad u sebi možda osjetite nesigurnost ili neku neobjašnjivu tugu, osjećaje od kojih najradije odmah pobjegnete u neku aktivnost. Ti vas unutrašnji nemiri podsjećaju da se u vama događa neka vrsta pročišćavanja i puštanja prošlosti. Ako se pojavi osoba ili situacija iz vaše prošlosti, prilika je to da na najbolji mogući način rješite sve stare neugodnosti ili razmirice, da se pomirite, oprostite i pustite. Vaši snovi bi povremeno mogli biti vrlo živopisni, a ako se bavite bilo kojom vrstom rada na sebi, duhovnosti ili kreativnosti, u tome ćete biti vrlo nadahnuti i uspješni.

Dobro iskoristite razdoblja kad je Mars, vladar vašeg znaka, u Ovnu (31.4.-9.6.2024.) i u Lavu (4.11.2024.-6.1.2025.) za sve vrste osvajanja: u poslu i zaradi, posebno u ljubavi. Mars u Lavu će vašoj izravnosti dodati finu nijansu romantičnosti i uglađenosti, što donosi ljubavnu sreću.

Lav

Godina pred vama donosi zanimljive prilike u poslovnom životu. No, te će prilike biti izazovne i tražit će vašu poslovičnu hrabrost kako biste napravili željene pomake. Za to su zaslužni Jupiter i Uran čija konjunkcija 21.4.2024. može simbolizirati neku veliku prekretnicu.

Ako niste zadovoljni svojim poslom, osjećat ćete snažan poriv da napokon napravite promjenu. Svaka je promjena neizvjesna i budi strahove, no čini se da ćete imati dobru priliku, značajnu ideju i podršku drugih. Zadržite oprez, no ne dopustite da vas strahovi sputavaju.

Ako ste zadovoljni svojim poslom, pokažite svoju stručnost i zablistajte idejama koje vas vode prema uspjehu. Uspjeh ne dolazi uhodanim stazama i na predviđen, očekivan način. Usudite se biti inovativni i napravite nešto drugačije.

Pluton u Vodenjaku otvara veliko poglavlje u vašem životu, no njegov će se utjecaj osjećati polako. Samo za one rođene između 22.-24.7. već će 2024. godina donijeti izazove. Izazovi dolaze prvenstveno kroz ljubavnu vezu ili brak, a nakon toga zamjećuju se promjene u tome kako vas drugi ljudi doživljavaju te kako se općenito mijenja način vaše interakcije s drugima. Pluton uvijek pokazuje istinu pa je teško održati sve privide, uljepšane ili lažne slike života koje smo izgradili. Istina nije uvijek ružna – sve stabilne i zdrave veze postaju snažnije, a odnosi dublji i značajniji. Prilika je to da se razriješe nesporazumi i zamjerke te da se vaš brak ili ljubavna veza istinski regenerira. Ako u svom srcu nosite puno zamjerki i strahova, vanjski svijet može vam se učiniti prijetećim mjestom pa se ponašate izrazito obramebeno. Plutonova energije simbolizira sposobnost iscjeljenja – umjesto da se bojite, napadate druge i žestoko se branite, mogli biste iscijeliti svoje ranjeno srce, a svoje strahove  transformirati u ljubav.

Marsov boravak u Ovnu (31.4.-9.6.2024.) odličan je za širenje horizonata: učite, putujte, odmaknite se od rutine. Kad Mars bude u vašem znaku (4.11.2024.-6.1.2025.), osjetit ćete novu razinu vitalnosti i samopouzdanja.

Strijelac

Strijelac je u duši tragač, hodočasnik, zanesenjak čije su oči češće uprte u nebo, nego u dosadne zemaljske stvari. S Plutonovim ulaskom u Vodenjaka, neki će Strijelci možda po prvi puta krenuti na veliko duhovno putovanje, na put samospoznaje, otkriti pravi put za sebe, pravi način kako će nahraniti svoju glad za znanjem. Veterani tog cjeloživotnog putovanja u kojem se traži smisao i razumijevanje života dobivaju snažan poticaj da svoje potrage učine još dubljima i značajnijima. Učenje – iskustveno i ono knjiško – polako, ali sigurno dolazi u središte vaše osobne preobrazbe i regeneracije. Uzbuđenje novih spoznaja čini vaš život nadahnutim. Kad Jupiter 26.5. uđe u znak Blizanaca u vama se pojačava potreba da sva svoja iskustva podijelite s drugima. Žar uvjerenja ponekad poprima propovjednički poriv, no dok god dijelite svoje osobno iskustvo, ne možete pogriješiti. Problem nastaje ako i kada zakoračite u teme o kojima nemate dovoljno duboko znanje i iskustvo.

Jupiter u Blizancima donijet će sretne trenutke u vašim ljubavnim vezama ili braku. Ipak, s Jupiterom, koji je vladar vašeg znaka, treba biti ponešto oprezan. Njegova energija pojačava potrebu za slobodom pa ako vaša veza već neko vrijeme ne štima, mogli biste odlučiti da je došlo vrijeme  za raskidanje svih sputavajućih odnosa i obaveza.

Izvor nemira su Saturn i Neptun u Ribama koji sugeriraju da se u sebi ne osjećate tako sigurno kako se čini na prvi pogled. Sputavaju vas neke obiteljske teme ili obaveze, a znate da ih morate odraditi. Ljubav će vam dati snage da sve odradite kako treba. Osjećate da je ljubav koju imate u svom intimnom krugu najdražih dovoljno veliko nadahnuće i snaga – san kojeg ćete uvijek slijediti.

Za Marsovog boravka u Ovnu (31.4.-9.6.2024.) ljubavni život je u punom zamahu i donosi zadovoljstvo, radost, snažne emocije. Vaš se kreativni dar nezaustavljivo želi izraziti na bilo koji način pa će ovo biti izuzetno aktivan dio godine. Kraj godine s Marsom u Lavu (4.11.2024.-6.1.2025.):  putujte, izađite iz rutine svakodnevice, uživajte u svemu što vam je na raspolaganju kako biste obnovili osjećaj slobode i neovisnosti.

ZEMLJANI ZNAKOVI

Bik

Godina pred vama još uvijek nije onoliko stabilna koliko biste voljeli, ali ste uz Uranov boravak u vašem znaku prethodnih godina već naučili da promjene mogu biti dobre! Nešto ste morali pustiti, ali ste i puno toga dobili. I dalje učite razvijati prilagodljivost, biti hrabriji u neočekivanim situacijama, spremnije se upustiti u promjene. Kroz izazove mijenjate sliku o sebi prepoznajući vlastite sposobnosti i snagu.

Jupiter u vašem znaku boravi do 26.5., a njegova energija simbol je sreće i blagostanja, mogućnost da u vaš život uđu još bolje stvari i puno toga što priželjkujete. Značajna ovogodišnja konjunkcija Jupitera i Urana 21.4. prilika je da napravite zaokret i oslobodite se nekih starih tereta. Ne brinite, kad Jupiter uđe u znak Blizanaca i dalje podržava vašu financijsku stabilnost, a vjerojatno i prilike da uvećate svoje prihode. Tu će posebno pomoći i vladarica vašeg znaka Venera koja je u Biku od 29.4. do 23.5. pa će to za vas biti najpovoljnije razdoblje ove godine, kad vam sve ide od ruke, kad se osjećate sigurno, posebno što se tiče materijalne i emotivne strane života. Iskoristite Marsov boravak u Biku 9.6.-20.7. za odlučno djelovanje u ostvarenju kratkoročnih ciljeva.

Saturn i Neptun u Ribama simboliziraju podršku koja dolazi kroz suradnju, grupni rad, prijatelje. Neka vaša poslovična gostoljubivost, odanost i veselje koje volite podijeliti s prijateljima donesu trenutke opuštanja i nadahnuća.

Izazov donosi Pluton u Vodenjaku. Tijekom godine osjetit će ga samo oni rođeni između 21. i 23.4., no on će idućih godina donijeti velike mogućnosti u poslu – zaokret u karijeri, otvaranje vlastitog posla, promjene i izazove. Ako ste odabrali posao koji vas ispunjava, otvaraju se perspektive razvoja i osobnog uspjeha, koji je popraćen i dobrom zaradom. No, to ne znači da se za uspjeh nećete morati boriti. Ako niste zadovoljni na poslu, polako se pojačava unutrašnji nemir i frustracija koji će vas u jednom trenutku natjerati da krenete u akciju i izborite se za posao koji će ispuniti vaša očekivanja. Ipak, to je polagani proces, koji će se razvijati idućih godina. Ove godine ste još pod zaštitom Jupitera.

Djevica

Zanimljiva godina koju će svojim posebnim zahtjevima začiniti Neptun i Saturn u Ribama. Čini se da vaša ljubavna veza i odnosi s drugima ove godine osciliraju između strogosti i popustljivosti, toplog i hladnog, prepuštanja i kontrole. Ljubavni život može biti nadahnut i uzbudljiv, uz povremene trenutke nesigurnosti. Posvetite se važnim vezama, promijenite pravila igre, budite manje kritični i zahtjevni, odmaknite se od osoba koje su prema vama previše zahtjevne.

Ako partnerski izazovi postanu previše kaotični, uvijek se možete osloniti na podršku Urana i Jupitera. Vaš brzi, snalažljivi, blistavi um podržat će vas novim idejama. Precizno planiranje dugoročnih ciljeva veseli vas i opušta jer svaka prilika da iskoristite svoje organizacijske sposobnosti daje vam osjećaj kontrole, a time i osjećaj sigurnosti. Učenje, širenje horizonata, duhovni razvoj, daleka putovanja – teme su koje će vas veseliti i snažiti, posebno u prvoj polovici godine.

Kad Jupiter 26.5. uđe u znak Blizanaca, preusmjerit će vašu pozornost na posao i karijeru. Stoga u drugom dijelu godine možete pobrati zasluge za svoj samozatajan i neumoran rad. Tražite povišicu ili promaknuće, dolazi razdoblje uspjeha. Ako želite promijeniti posao, sad vam se otvaraju zanimljive prilike, a uz dobru provjeru i pripremu za sebe biste mogli pronaći odlična poslovna rješenja.

Pluton u Vodenjaku neće vas previše uznemiriti, premda će od vas dugoročno tražiti da preispitate svakodnevne navike. Polagana promjena rutine i stavova koje imate o zdravom životu te o najučinkovitijem i najbezbolnijem načinu savladavanja svakodnevnih izazova tema je koja će idućih godina sve intenzivije dolaziti u središte vaše pozornosti.

Venera vam je posebno sklona ove godine u više navrata. Uljepšava vaš ljubavni život za svog boravka u Jarcu 23.1.-16.2. i 11.11.-7.12.2024. U kolovozu je u vašem znaku osnažujući vaš šarm, ljepotu, samosvijest i seksipil kojim zračite tako snažno da vam malo tko može odoljeti.

Jarac

Pred vama je odlična godina koja vašu pozornost usmjerava bezbrižnim temama. Ljubavna veza donosi vam nadahnuće i otvara novi pogled na život. Uz partnera otkrivate nove razine svjesnosti, što život čini zanimljivim i uzbudljivim. Važno je da ne zapnete u rutini, već da ostanete otvorenog uma i hrabro istražujete svijet. Jarci samci u potrazi za pravom ljubavi mogli bi u tome biti vrlo uspješni.

Sve vaše kreativne aktivnosti mogu se rascvjetati na vrlo inovativan način, posebno u prvom dijelu godine, a za vrijeme značajne konjunkcije Jupitera i Urana 21.4. možete postići neku vrstu duhovnog, mentalnog ili emotivnog proboja koji će osloboditi kočnice vaših stvaralačkih sposobnosti.

U drugom dijelu godine možete mirno tražiti načine kako sve te nove spoznaje, uvide, ideje, kreativne talente praktično iskoristiti. Jupiter u Blizancima ohrabruje vas da promijenite rutinu, da se organizirate na drugačiji način u svakodnevnim obavezama, a možda i da promijenite posao. Tu vas prati sreća pa ćete s lakoćom obavljati svoje obaveze. I sami ćete biti ugodno iznenađeni kako vam se mnoga vrata otvaraju, prepreke nestaju, a suradnja s drugima odvija se bez teškoća.

Pluton koji je dugo godina boravio u vašem znaku, odlazi u znak Vodenjaka 21.1., no još ga se niste potpuno riješili jer će se od 1.9.-19.11.2024. još nakratko vratiti u vaš znak, samo da bi zatvorio prozore i zaključao vrata prije konačnog odlaska. Za vas to znači da ulazite u stabilnije razdoblje. Sve promjene koje ste napravili prethodnih godina sad će se pokazati u pravom svjetlu – neke od njih odlične, ali ako ste negdje i pogriješili uvijek su mogući popravci.

U siječnju pa do sredine veljače u vašem su znaku Venera i Mars, simbolizirajući odlično razdoblje da se izborite za sve ono što vam je jako vrijedno, bilo da se radi o poslu ili ljubavi. Od svibnja do srpnja dopustite si više odmora i uživanja, zaigranosti i ljubavi – bez grižnje savjesti! Kolovoz je odličan za putovanja.

ZRAČNI ZNAKOVI

Blizanci

Pred vama je sretna godina, budućnost donosi događaje, iskustva i podršku koje vam idu u korist. Od samog početka godine otvaraju vam se različite mogućnosti za učenje, napredak u svim akademskim aktivnostima ili prilike za putovanja i važne međunarodne kontakte. Vaš poslovično brz, blistav i snalažljiv um te odlične komunikacijske sposobnosti dolaze do izražaja donoseći vam uspjeh u svemu što radite. Ovo razdoblje kulminira 22.2. kad su Venera i Mars u konjunkciji u Vodenjaku. Osjećate se nadahnuto i imate mnoštvo originalnih ideja. Vaš je zadatak da ih što bolje praktično iskoristite.

Plutonov ulazak u Vodenjaka idućih će vam godina biti podrška. Jasnije sagledavate veliku sliku života i jačate svoj osjećaj svrhe. Otvara se novi pogled na svijet koji će preoblikovati vaše dugoročne ciljeve i smjer života kojeg ste odabrali. Znatiželja je važna odlika vašeg znaka, a uz Plutonovu energiju ona će vas odvesti ka zanimljivim i dubokim znanjima, spoznajama i iskustvima. Neće vam biti dosadno!

Jupiter ulazi u vaš znak 26.5.2024. čime počinje vaših dvanaest posebno uspješnih mjeseci. Tradicionalni veliki dobročinitelj svojom vas širećom energijom vodi kroz razdoblje u kojem se život na gotovo svim područjima odvija glatko, a vi se osjećate samopouzdano i optimistično.

Dio života koji i dalje ostaje izazov je posao. Poslovnu situaciju još uvijek niste savladali do točke u kojoj se možete opustiti, čini se da vas još tište neke poslovne obaveze, no uz Jupiterovu podršku, vaša karijera poprima stabilnije tokove. Prepreka je sve manje, osjećate da ste nadomak uspjeha. Pripazite ipak da vas vaša brzopletost ne dovede u situacije u kojima ćete zanemariti oprez, preskočiti dobru pripremu ili podcijeniti protivnike. Čak i kad vas život mazi, zadržite odgovornost, preciznost i dobru pripremu. Tako će vaš uspjeh biti još veći!

Mars je u vašem znaku od 20.7. do 4.9.2024. što je signal za akciju. Razdoblje u kojem se možete posebno iskazati, pokrenuti važne projekte, ostvariti pobjede u kratkoročnim ciljevima. Obilje vitalne energije čini vas nemirnima – sport, kretanje, putovanja odličan su ispušni ventil ako ne pretjerate. U drugom dijelu godine neće manjkati sretnih trenutaka i slatkih pobjeda.

Vaga

Pred vama je dobra godina koja otvara vaše kreativne potencijale. Napokon imate osjećaj da s dnevnog reda možete skinuti poslovne ili obiteljske brige i više se posvetiti sebi. Prvih mjeseci godine Venera i Mars u Vodenjaku bude vaš ljubavni život. Uzbudljivo razdoblje puno zanimljivih druženja, slatkih flertova i snažnih strasti obnavlja vašu vitalnost. Osjećate se poželjno, a to učvršćuje vaše samopouzdanje. Vage samci vrlo su uspješne u potrazi za pravom ljubavi, dok će Vage u vezama živnuti obnovljenim strastima. Ako je umjetničko izražavanje važan dio vašeg života, osjetit ćete kako se u vama polako otvaraju novi izvori nadahnuća. Eksperimentirajte jer sad možete obogatiti svoj kreativni izričaj, ali i ljubavno iskustvo!

Plutonov ulazak u Vodenjaka polako donosi zaokret u vašem kreativnom i ljubavnom životu. Nema nikakvih naglih promjena. U unutrašnjim emotivnim preispitivanjima dolazite do jasnije slike svog ljubavnog života i svojih očekivanja. To je za vas jako važno jer ste ponekad skloni njegovati uljepšanu sliku stvarnosti nauštrb istine. Kad budete spremni prihvatiti istinu, zaključit ćete kako su potrebne neke promjene, a puštanje starih obrazaca koji su upravljali vašim odabirima otvaraju mogućnosti da se vaš ljubavni život potpuno obnovi.

Krajem svibnja, kad Jupiter uđe u znak Blizanaca, obasjat će vas svojom velikodušnom, širećom energijom. Mogla bi vam se osmjehnuti prilika za daleko putovanje o kojem već dugo maštate. Budi se i vaša znatiželja koju želite nahraniti. Ugrabite svaku priliku da naučite nešto novo. Vaš legendarni dobar ukus i smisao za ljepotu se suptilno mijenjaju, a lijepe stvari, odjeća, umjetnost, luksuz bit će odličan bijeg od svakodnevice. U svemu tome vaše se raspoloženje osjetno popravlja, osjećate da budućnost donosi dobre stvari.

Najveći izazov je rutina posla koja vas povremeno guši, radno okružje čini vam se skučenim, a kolege postaju naporni. Zadržite mirnoću i upornost, a radost potražite u svemu što vam život čini lijepim.

 Vodenjak

Početak godine donosi vam obilje energije, nemir i uzbuđenje. Pluton ulazi u vaš znak, a do sredine ožujka tu su i Venera i Mars. Osjećate vitalnost, bude se nove želje, a vaša otvorenost drugima i obilje šarma pomažu da dobijete sve što želite. Krenite u akciju jer sad je lako ostvariti male pobjede i brz uspjeh u kratkoročnim ciljevima.

Pluton ulazi u vaš znak 21.1.2024., no njegovu će energiju ove godine osjetiti tek oni rođeni između 21.-23.1. Pluton će na duge staze donositi male i velike promjene kojima oslobađa prostor za vaše novo ja.  Dolazi vrijeme da se riješite mnogih starih navika, ljudi i stvari koje vam više ne trebaju jer samo tako možete nesputano nastaviti svoj osobni razvoj. Već sad se možete zapitati kojim aktivnostima iscrpljujete svoju energiju, u koje ciljeve puno ulažete, a da u njima više nema prave strasti? Tko su ljudi koje zaista želite u svom životu? Ako sami poduzmete korake prema promjeni, bezbolno ćete napraviti dovoljno mjesta za nove osjećaje, iskustva i ljude koji će vas hrabriti i usrećiti.

Tim više što krajem svibnja Jupiter u Blizancima donosi zaigranost, maštovitost i ljubav! Jupiter će oživjeti i vaše kreativne potencijale, seksualni život i zaigranu stranu vaše osobnosti. Odlično razdoblje da se posvetite djeci, oživite bračne strasti ili pronađete pravog partnera. Kolovoz uz Marsa u Blizancima čini vas izuzetno zavodljivima pa ćete imati puno uspjeha ako ste u potrazi za ljubavi.

Čini se da za vas ove godine vrijedi ona stara izreka koja kaže da ako imaš sreće u ljubavi, nemaš s novcem jer najveći izazov ove godine i dalje ostaje financijska situacija. Tokovi novca ostaju još neko vrijeme usporeni, pozivajući vas na pažljivo raspoređivanje vrijednosti i štednju. Ako vam se povremeno čini da više dajete nego što primate, ostanite uporni. Sav uloženi trud, vrijeme i znanje će vam se isplatiti, samo ne tako brzo kako biste željeli. Ipak, nemojte odustati i steknite nove vještine u dobrom upravljanju novcem.

VODENI ZNAKOVI

Rak

Najveći planetarni saveznici koje imate ove godine su Saturn i Neptun u Ribama. Neptun vas snaži nadahnućem i maštom. Nudi vam bijeg u utočište snova svaki put kad vam stvarnost postane preteška. Na taj se način obnavlja vaš emotivni život, no nemojte izgubiti iz vida praktičnu stranu života. Saturn će biti unutrašnji glas razuma koji se brine da zadržite dobru ravnotežu između tih tako različitih realnosti – one vaših emocija i one vanjske, koja je često neumoljiva u svojim zahtjevima. Uz ovu unutrašnju igru steći ćete mudrost srca i intuitivnog znanja.

Plutonov ulazak u Vodenjaka donosi vam rasterećenje. Završili ste sa svim izazovima koji su vas pratili niz godina u bračnim i ljubavnim pričama te u odnosima s drugim ljudima. Bez obzira smatrate li svoja iskustva pozitivnima ili nesretnima, puno ste naučili. Jedna od najvećih spoznaja do kojih ste mogli doći jest da sve što očekujete od drugih, možete zapravo dati sami sebi. Mudrost koju ste mogli steći jest kako postići ravnotežu između davanja i primanja. Ako vam je tu nešto promaknulo, nikad nije kasno raditi na tim temama. Sve što ste naučili u vezama sada je odličan temelj za novu fazu vašeg partnerskog života, a budućnost donosi još dublje emocije i intimnost.

Uz sve izazove partnerskog života, dobro se snalazite u društvenim krugovima. Jupiter u prvom dijelu godine simbolizira prilike za uspjeh zahvaljujući podršci prijatelja i dobroj suradnji unutar grupa kojima pripadate. U drugom dijelu godine, kad Jupiter uđe u znak Blizanaca, vaš unutrašnji život postaje još bogatiji. Duhovnost se može razvijati na različite načine, a vas bi mogla povući znatiželja da istražujete duhovne puteve koje niste prije probali. Snovi, intuicija, osjećaj da ste povezani sa čitavim svemirom donose duboki unutrašnji osjećaj smirenosti. Osjećate da ste zaštićeni!

S Venerom i Marsom u Ribama od 11.3. do 30.4. neće se biti lako koncentrirati na svakodnevne obaveze, no vaša brižna strana i suosjećanje bit će nadahnuće drugima. Venera je u Raku od 17.6. do 11.7., a njena energija pojačava vašu potrebu za ljepotom, uživanjem i ljubavi.  Čitavog rujna i listopada Mars je u vašem znaku simbolizirajući najdinamičnije razdoblje ove godine. Vrijeme je za akciju, sad možete s lakoćom ostvariti svoje ciljeve. Venera je u Škorpionu od 23.9. do 17.10. i obilježava najsretnije ljubavne trenutke ove godine. Uživajte!

Škorpion

Što bi vaš život bio bez ljubavi? Vaše snažne emocije ne mogu se tako često vidjeti na površini, no u vašem unutrašnjem svijetu događaju se velike drame. Vi ništa ne radite polovično, uvijek igrate na sve ili ništa, a Neptun u Ribama već niz godina upravlja vašim ljubavnim životom i čini vas osjetljivima, zaljubljivima, pokušava omekšati oklop u kojem se skrivate. Ni Uran u Biku ne da vam mira povremeno donoseći neočekivane događaje, uzbuđenja i preokrete u sve vrste vaših odnosa. Uran je budilica čija je svrha povećati vašu svjesnost o tome što želite u vezama i kako se zapravo ponašate. Da se ne biste potpuno rastopili u nekim trenucima i izgubili osjećaj kontrole koji vam je jako važan, pobrinut će se Saturn u Ribama. Stoga vaš ljubavni život oscilira između prepuštanja i kontrole, sreće i zabrinutosti, toplog i hladnog, uzbuđenja i rutine. Sve je to odlično za vaš kreativni život jer svoje snažne osjećaje možete pretvoriti u nešto konkretno. Venera u Ribama od 11.3. do 5.4. donosi izuzetno sretne ljubavne trenutke, a Mars u Ribama od 22.3. do 30.4. signal je da hrabro krenete u ljubavna osvajanja ili da se marljivo primite svojih kreativnih projekata.

Plutonov ulazak u Vodenjaka najavljuje izazove. Ove godine će ih osjetiti samo oni rođeni između 23. i 25.10. a ostali, zahvaljujući svojoj intuiciji, tek slute da se priprema neka promjena. Promjene idućih godina dolaze u obiteljskom životu i mogu donijeti velike zaokrete, puno dobrih stvari, ali i poneki gubitak. Uz Plutonovu energiju pročišćavaju se obiteljski odnosi, uz brojne prilike da se završe neke stare ili bolne priče. U najboljem slučaju stvara se novi sklad. Idućih godina moguće je polako rješavati poslove s nekretninama. Možda ćete obnoviti svoj dom ili kupiti svoju prvu nekretninu. Jupiterov ulazak u znak Blizanaca osnažit će vašu financijsku situaciju i podržati vas ako je potrebno dizati kredite ili posuđivati novac. Samo pripazite da vam apetiti ne narastu preko granica vaših mogućnosti. Venera je u vašem znaku od 23.9. do 17.10. darujući vam poseban šarm koji ublažava vašu intenzivnu, magnetičnu narav. Sad možete zablistati u svom najboljem izdanju!

Ribe

Neptun, vladar Riba, već je nekoliko godina u vašem znaku. Kod kuće se osjeća odlično pa će i ove godine podržavati vašu osjećajnu, intuitivnu narav. Kao gospodar voda, nudi vam mogućnost da sperete sve emotivne i psihičke otrove koje ste natovarili na sebe u ovom dinamičnom i zahtjevnom svijetu. Pročišćavanje, obnavljanje duha, osjećaja pa i tijela dobrodošao je Neptunov dar ako mu se želite prepustiti. Uz Saturnov boravak u vašem znaku možete manifestirati novi oblik svoje osobnosti, nove načine ponašanja koji su slobodniji i spontaniji nego prije. Saturn vas uči i lekciju odgovornosti. Ponekad ste previše zaokupljeni svojim idealima ili emocijama pa vam mogu promaknuti neke nužnosti svakodnevnog života. Saturn simbolizira i da imate više koncentracije u dosadnim obavezama i više upornosti za odrađivanje svega što morate. Saturnov dar je osjećaj zrelosti koji vam daje snažno unutrašnje uporište.

Jupiterov ulazak u Blizance 26.5.2024. vašu će pozornost usmjeriti na obitelj i dom. Tu se događa mnogo radosnih događaja, različite vrste proširivanja, bilo da u obitelj dolazi prinova ili rekreirate svoj dom šireći ga selidbom u veći stan, kupovinom nekretnine ili unoseći u njega novu ljepotu. Uz Jupiterovu podršku moći ćete riješiti i neke zavrzlame oko nekretnina. Jača vaš osjećaj sigurnosti i zadovoljstva koji dolazi kroz podršku obitelji i stabilnost kod kuće.

Plutonov ulazak u Vodenjaka u početku će za vas biti neutralan. No, njegov dugotrajni boravak u tom znaku simbolizira buđenje vašeg nesvjesnog koje vam šalje poruke kroz snove, neobične podudarnosti i pojačanu intuiciju. Doći će vrijeme da uz njegovu preobražajnu energiju odradite neke bolne teme ili traume te da se riješite ograničavajućih uvjerenja. No, to se sve događa vrlo polako…

Svoje planove možete najlakše ostvariti u ožujku i travnju kad su Venera i Mars u vašem znaku. Sretno razdoblje u ljubavi, veseli trenuci s djecom, zaigranost i opuštenost vesele vas za Venerinog boravka u Raku od 17.6. do 11.7. te čitavog rujna i listopada kad je Mars u Raku. Ako planirate putovati, posebno na daleke destinacije, odaberite jesen, a posebnu podršku dat će vam Venera u Škorpionu od 23.9. do 17.10.

 

Napisala Senka Ljubić