Tri nijanse Ovna

Kako bi produbili razumijevanje simbolike znaka, drevni su astrolozi podijelili svaki znak na tri dijela od deset stupnjeva. Zovu se dekanati. Hrabri i izravni Mars naglasit će inicijativu i spontanost prvog dekanata. Sunce vlada karizmatičnim drugim dekanatom, potičući kreativnost, a bezbrižna samouvjerenost dio je šarma trećeg dekanata kojim vlada Jupiter.

Izravni i neovisni – rođeni od 21.3. do 31.3.

Arhetipski osvajač, predvodnik i istraživač Mars, vatrenim srcem vlada znakom Ovna i njegovim prvim dekanatom. Njegova će vam vitalnost i neustrašivost dati sposobnost da kroz život uvijek kročite najizravnijim putem. Vaša je glava uvijek puna originalnih ideja. Želite sve odmah i ne bojite se posegnuti za svojim željama. Poduzetni ste i volite sami krojiti svoju sudbinu. Neovisnost i sloboda dolaze na prvo mjesto. Imate urođene predvodničke sposobnosti pa ćete se spontano nametnuti drugima na putu prema uspjehu. Malo toga vas može zastrašiti ili obeshrabriti. Svaka prepreka je dobrodošao izazov na kojem ćete testirati svoju snagu i odlučnost. Volite brzine i aktivan životni stil.

U odnosima s drugima izravni ste i iskreni, što vam oni koji nisu spremni na istinu mogu zamjeriti i proglasiti vas grubom osobom. Oni ne razumiju snagu vaše vizije koja se ne želi gubiti u nepotrebnim finesama, već pred očima ima jasan cilj.

Energija, entuzijazam, strast koju primjenjujete u svakoj situaciji čine vas nezaustavljivima i u ljubavi. Kad volite, hrabro ćete to pokazati, boriti se za osobu koju želite. Vaše strastveno srce obožava izazove, a u seksualnom smislu vrlo ste poticajni. Ponekad možete biti nestrpljivi i zahtjevni, pa će vam najbolje parirati snažni partneri koji i sami vole izazove.

Bez obzira na to čime se bavite, u svaki ćete posao unijeti dašak inovacije. Odlično se snalazite u svim tehničkim zanimanjima, posebno strojarstvu. Ako odaberete medicinu, sigurno će vas privući kirurgija ili stomatologija.

Nijanse slavnih

Mars u Biku borben je i uporan, sa smislom za vrijednosti i ljepotu. Imaju ga Keira Knightley (26.3.), Celine Dion (30.3.) i Mariah Carey (27.3.). Profinjena glazbenica Norah Jones i senzbilni, genijalni slikar Vincent van Gogh rođeni su 30.3., a njihov je Mars u Ribama. Mars u zemljanom znaku znat će kako ostvariti svoje snove. Avangardna Lady Gaga (28.3.) ima ga u Jarcu, a slavna Sarah Jessica Parker (25.3.) u Djevici. Samouvjerenost Marsa u Lavu blista u horoskopima redatelja Quentina Tarantina (27.3.) i glumice Anje Šovagović Despot (25.3.).

Dinamični i kreativni – rođeni od 1.4. do 10.4.

Snažan osjećaj samosvijesti i prirodni autoritet kojim zračite zasluga je mješavine energija Marsa i Sunca. Blistate u svakoj sredini u kojoj se nađete, a vaša karizma ne može proći nezamijećeno. Potencijal za postizanjem velikog uspjeha počiva na vašoj prodornosti koja je obogaćena kreativnom inspiracijom. Nemate prenaglašenu potrebu za dokazivanjem kao pripadnici prvog dekanata jer vi u sebi jednostavno znate da ste najbolji. Taj unutrašnji osjećaj vlastite važnosti pojačava vaš ponos. Stoga vas najviše može naljutiti kad vas podcjenjuju. Ipak, to se ne događa često jer ste vrlo sigurni u sebe i spremni puno raditi te ne odustajete dok ne ostvarite svoje zamisli. Svojim primjerom i sjajem osobnosti uzor ste mnogima. Znate motivirati druge, ali više volite samostalan uspjeh. Zaigrani ste, a vaš mladenački duh i smisao za humor donijet će vam bogat društveni život.

U ljubavi ste pravi osvajač. Šarmantni i samouvjereni, privlačite puno pozornosti. Vaš je romantični duh pojačan crtom dramatičnosti pa volite strastveno, otvoreno, snažno. Želite otvorenog i iskrenog partnera koji je spreman dokazivati svoje osjećaje velikim gestama.

Potreba za kreativnim izražavanjem vrlo je snažna pa ćete birati dizajnerske poslove, glumu ili glazbu. Karizmatična energija Sunca pomaže vam postići uspjeh u show businessu, ali vrlo ste nadareni i za sport. Samopouzdanje i urođene predvodničke sposobnosti pomoći će vam da se snađete u politici i biznisu, pod uvjetom da ste na visokoj poziciji.

Nijanse slavnih

Dobitnica Oscara Patricia Arquette (8.4.) žena je vatre. Podznak i Mjesec u Lavu ističu glumački talent. Unutrašnju moć kojom zrače glumci Michael Fassbender (2.4.) i Matthew Goode (3.4.) mogu zahvaliti opoziciji Sunca i Plutona. Goode ima Mars u Raku, a Fassbender u Ribama, tako da će vodena energija ublažiti oštrinu snažne osobnosti. Blistavu karizmu imaju i glumice Cobie Smulders (3.4.) i Kristen Stewart (9.4.).

Nemirni i produhovljeni – rođeni od 11.4. do 20.4.

Vaša neustrašiva i predvodnička narav uz podršku Jupitera, vladara trećeg dekanata, žudjet će za avanturama. Život nudi primamljivo obilje mogućnosti, a vaše su avanture podjednako duhovne kao i svjetovne. Poduzetničkog ste duha, ali ponekad preveliki sanjar i optimist. Privlače vas daljine, visine, dubine, a o životu želite učiti kroz vlastita iskustva. Putovanja, sport, osvajanje poslova, znanja i ljubavi – sve ostvarujete s bezbrižnom samouvjerenošću. Ovnovi su vrlo vitalni i dinamični, fizički snažni. Jupiter će dodatno pojačati vaš nemir pa se možete iscrpljivati bezbrojnim poduhvatima. Nije vas lako uhvatiti jer ste stalno korak ispred drugih. U poslu, kao i u ljubavi trebate osjećaj slobode. Vi  ste pravi individualac, a mješavina dinamike i snažnih moralnih načela oblikuje vaš snažni osobni integritet. Vaše ideje uvijek su velike, vaša vizija razvojnih mogućnosti poticajna. Vi trebate predvoditi svojim idejama, a drugima prepustiti da ih odrade. Jupiter će vam usaditi želju za udobnošću, istančan ukus za lijepe stvari, život na visokoj nozi.

U ljubavi vas privlače partneri koji su i sami samostalni, hrabri i pametni, s kojima možete podijeliti vašu strast za životom. Volite bezgranično, velikodušni ste, ali nije vas lako smiriti.

U poslu vam je važna mogućnost da prenesete svoja životna iskustva i stavove, da se dokazujete svojim idejama. Zato možete biti dobar profesor, moralni političar ili produhovljeni life coach. Odgovaraju vam poslovi povezani s putovanjima, poput pilota, vozača, ili menadžerskog posla u turizmu.

Nijanse slavnih

Blistavi optimizam i neustrašivost pomogao je glumicama Emmi Watson (15.4.), omiljenoj štreberici Hermioni iz filmova o Harryju Potteru, i Claire Danes (12.4.) da ostvare karijeru već u djetinjstvu. Obje imaju Jupiter u kreativnom Raku. Premda Victoria Beckham (17.4.) ostavlja dojam strogosti, njen Jupiter u Ribama i Mars u Blizancima čine je osjećajnom i zaigranom. Filip Juričić i Barbara Kolar dijele rođendan 18.4., a Jupiter sjaji u blistavim osmijesima glumica Jennifer Garner (17.4.), Kate Hudson (19.4.) i Abigail Breslin (14.4.).

 

Napisala Senka Ljubić