Tri nijanse Lava

Kako bi produbili razumijevanje simbolike znaka, drevni su astrolozi podijelili svaki znak na tri dijela od deset stupnjeva. Zovu se dekanati. Moćno Sunce, izvor života, vladar je prvog dekanata, kao i cijelog znaka Lava. Životna radost snažno sjaji u drugom dekanatu s neobuzdanim Jupiterom. U trećem dekanatu Mars naglašava ambiciju, životnu snagu i izravnost.

Ostvariti sebe  – rođeni od 23.7. do 2.8.

Vatreni Lav i moćno Sunce simbol su otvorene naravi, spontanosti i dubokog unutrašnjeg osjećaja vlastite veličine. Vi ste osoba koja mora pokazati sjaj svoje osobnosti, ostvariti sebe na kreativan i neovisan način. Snaga vatrene energije teško se može prigušiti pa ćete se uvijek spontano naći u središtu zbivanja.  Kao što planeti kruže oko Sunca, tako i mnogi ljudi osjećaju potrebu da budu u vašoj blizini. Poput magneta ih privlači vaša toplina i velikodušnost. Ponosni ste i samouvjereni, vaš ego je velik, ali vaše je srce još veće i spremno je davati. Kad vam pokažu poštovanje i ljubav, nema toga što ne biste učinili za druge. Ako vas ne poštuju, možete postati nadmeni i praviti se važni. Volite sjaj, romantiku i dramu, a sve se to može vidjeti u vašem životnom stilu.

U ljubavi ste odani, ponosni na svog partnera, toplih osjećaja. Vrlo ste romantični i jako vam je važno da partner uvijek iznova pokazuje svoju ljubav. Obožavate djecu.

Vaša energičnost, odgovornost i organizacijske sposobnosti čine vas uspješnim u poslu. Snažna volja čini vas nepokolebljivim kad treba donijeti odluku ili preuzeti odgovornost. Lako ćete doći do vodećih položaja, a u poslu vam treba samostalnost. Ipak, teško podnosite kritike.

Imate snažnu crtu kreativnosti pa se odlično snalazite u umjetničkim poslovima, poput dirigenta, redatelja ili glumca. Često birate zanimanja poput zlatara, draguljara, modnog kreatora. Bit ćete odličan direktor, predsjednik uprave ili poduzetnik, volite nastupati u javnosti.

Nijanse slavnih

Kako junačka narav kreativnog Lava može svojom toplinom zagrijati cijeli svijet pokazala je spisateljica J.K. Rowling (31.7.). Stekla je slavu izmislivši Harryja Pottera kojeg je odlično odglumio Daniel Radcliffe (23.7.). Kreativna i magnetična latino diva Jennifer Lopez (24.7.) osvaja publiku već više od dva desetljeća. Čini se da 26.7. ima neku posebnu energiju jer su na taj dan rođeni Helen Mirren, Kevin Spacey, Mick Jagger i Sandra Bullock.

Životna radost  – rođeni od 3.8. do 13.8.

Kad se samosvjesnoj i ponosnoj energiji pridruži neobuzdana energija Jupitera, nastaje eksplozija nadahnuća, drame, zabave i pretjerivanja. Vaša osobnost posjeduje poseban unutrašnji osjećaj veličanstvenosti, vlastite važnosti i nezaustavljivu životnu radost. Imate još izraženije i veličanstvenije snove i ideale, snažan osjećaj životne svrhe. Dobronamjerni ste, darežljivi, izvanrednog smisla za humor. Vaš urođeni dar za glumu, šarm zabavljača i talent pripovjedača dovest će vas u središte pozornosti. Godi vam pažnja i ljubav, trebate veliku publiku. Lako se oduševljavate novim, a Jupiter u vama budi nemir koji vas tjera na istraživanja, putovanja, duhovne potrage. Nikad ne gubite svoju hrabrost i toplinu osjećaja. Vrlo ste kreativni, produhovljeni i druželjubivi.

Drama, teatralnost, glamur i svakovrsno pretjerivanje sastavni su dio vašeg života. Volite ugodan život i luksuz i često vas u životu prati sreća. Možete se lako opustiti i biti bezbrižni. Ponekad vas vaš golemi optimizam može učiniti neopreznim u svakodnevnim životnim stvarima i previše usmjerenim na ugađanje sebi.

U ljubavi ste veliki romantik, maštovit, zaljubljiv, pravi zavodnik. Rado ćete što je duže moguće zadržati svoju slobodu, no, kad vam se dogodi prava ljubav, postajete odan partner.

U poslu ste spremni riskirati, željni ste velikih zarada i snažnog utjecaja. Naglašena životna radost usmjerit će vas prema kreativnim poslovima povezanim s modom, filmom, svijetom luksuza ili turizmom. Volite zaigranost u poslu, a cijeli svijet može biti vaša pozornica.

Nijanse slavnih

Želja za uspjehom i slavom motivirala je Charlize Theron (7.8.) da se od malih nogu usmjeri prema show businessu. Sunce i Mjesec u Lavu simbol su snažnog samopouzdanja i goleme potrebe da se kreativno izrazi. Za uspjeh je zaslužan i vladar njenog dekanata – Jupiter, koji se nalazi u prodornom Ovnu. Venera na ascendentu u Djevici daruje joj profinjenu ljepotu, a Sunce u dvanaestoj kući crtu samozatajnosti koja Charlize čini tajnovitom i neodoljivom.

Francuska glumica Audrey Tautou (8.8.) osvojila nas je ulogom umiljate i dosjetljive Amélie u istoimenom filmu. Jupiter u Strijelcu na vrhu neba doveo je Antonija Banderasa (10.8.) do svjetskog uspjeha i slave. Lav drugog dekanata je i Chris Hemsworth (11.8.) kojeg je proslavila uloga superjunaka Thora.

Hrabro srce – rođeni od 14.8. do 22.8.

Najviše hrabrosti i spremnosti na izazove imaju pripadnici trećeg dekanata Lava, zahvaljujući dinamičnom Marsu. Vaša samosvijest dobiva naglašenu ambiciju kojom želite svima pokazati koliko ste jedinstveni. Vi osjećate da vam pripada važna uloga u životu i spremni ste poduzeti sve što možete kako biste osvojili svoje ciljeve. Životna snaga i hrabrost vodi vas u izazovne situacije, a svaka prepreka izvući će iz vas ono najbolje. Snažne ste volje i još snažnijeg ponosa, tražite priznanje. Važan vam je osjećaj moći i osobne snage. Izravni ste, u stanju ste svima otvoreno reći istinu. Možete biti nestrpljivi i previše aktivni, neobuzdani. Volite sport radi natjecateljskog duha i održavanja mentalne i fizičke ravnoteže.

Potreba za neovisnošću vodi vas u poduzetničke vode i spontano preuzimate inicijativu. Vaše su ideje napredne, a snaga volje i hrabrost lako će vas dovesti do uspjeha. Skloni ste kreativnim poslovima i sportu. Odlično ćete se snaći u poslovnom svijetu ili u umjetnosti, ali što god radili trebate slobodu i samostalnost, stvoreni ste za šefovsko mjesto.

Vrlo ste romantični, strastveni i volite osvajati, podjednako u poslu kao i u ljubavi. U ljubavnoj vezi vi ste dominantan partner. S vama nije lako držati korak jer ste tvrdoglavi, dominantni i zahtjevni. Nepoklebljivo ste odani partneru, a obitelj i djeca vaš su ponos.

Poslovi koje birate povezeni su s tehnikom, automobilima ili sportom. Svoj kreativni potencijal najradije ostvarujete pod svjetlima pozornice.

Nijanse slavnih

Tri ambiciozna oskarovca dijele rođendan 15.8. Zvijezda filmskog serijala Igre gladi Jennifer Lawrence, glumac i redatelj Ben Affleck te redatelj Alejandro Gonzalez Inarritu. Njegov snažni i potresni film Babel kao i Oskarom nagrađeni Birdman “marsovski” nas izravno suočavaju s nemilosrdnom stvarnošću. Sjaj lavovske energije proslavio je glumice Halle Berry (14.8.), Amy Adams (20.8.), Milu Kunis (14.8.) i veličanstvenu Madonnu (16.8.). Lav je bio i nezaboravni Dino Dvornik (20.8.), a tu su i dva glumačka veterana, Robert Redford (18.8.) i Robert DeNiro (17.8.).

 

Napisala Senka Ljubić