Tri nijanse Blizanaca

Kako bi produbili razumijevanje simbolike znaka, drevni su astrolozi podijelili svaki znak na tri dijela od deset stupnjeva. Zovu se dekanati. Nemirni i dosjetljivi Merkur vlada čitavim znakom i prvim dekanatom. Sklad uma i ljepote Venerin je dar drugom dekanatu, dok će intenzivni Uran naglasiti originalnost, potragu za novim i neovisan duh trećeg dekanata.

Znanje je moć – rođeni od 21.5. do 31.5.

Kao tipično Merkurovo dijete vi živite u glavi. Vaše brze i neuhvatljive misli u stalnoj su potrazi za novim informacijama i doživljajima. Nemiran um vas čini i fizički nemirnim pa ste stalno u pokretu. Želite osjetiti da ste u srcu zbivanja, na pravom mjestu gdje se događa život, gdje možete zasititi svoju glad za učenjem i zadovoljiti svoju golemu znatiželju. Želja za učenjem jako je istaknuta, premda to ne mora nužno značiti da ste knjiški moljac. Znatiželja vas može učiniti nestrpljivim pa tako nastaje znanje koje ima veliku širinu, ali mu može nedostajati dubine. Potraga za novim može vas učiniti nervoznim, velika fizička pokretljivost može vas iscrpiti, ali vaš blistavi duh i sjajna inteligencija nikad ne gube sjaj. Vješti ste u komunikaciji, zabavni i vrlo druželjubivi. Svestranost je vaša snaga, a vi duboko vjerujete da moć leži u znanju.

U pitanjima srca pomalo ste nespretni. Uvijek radije slušate glavu, a kad vas srce prevari i suoči s intenzivnim osjećajima, ranjivi ste i osjetljivi. U ljubavi ste zaigrani, inventivni i vrlo strastveni, no uvijek čeznete za nečim novim, pa vas nije lako smiriti u stalnoj vezi. Od partnera očekujete da vam bude najbolji prijatelj i da juri kroz život zajedno s vama.

Odlično se snalazite s brojevima, riječima i svim vrstama podataka, stoga vam odgovaraju poslovi novinara, reportera, prevoditelja, učitelja stranih jezika. Možete biti odličan knjigovođa, trgovac, tajnica, a nemir možete utažiti kao vozač, poštar ili trgovački putnik.

Nijanse slavnih

Brzi i spretni Blizanci odlični su tenisači, što je dokazao Novak Đoković (22.5.). Kompleksan horoskop: Mjesec u Ovnu u T-kvadratu s Marsom i Neptunom, Venera u opoziciji Plutonu! Popularni Tony Cetinski (31.5.) u znaku Blizanaca ima i Sunce i Merkur. Za vatreni temperament zaslužni su Mjesec u Strijelcu i podznak u Lavu pa se Tony savršeno snalazi na sceni. Tony dijeli rođendan s Colinom Farrellom i Clintom Eastwoodom. U prvom dekanatu rođeni su i manekenka Naomi Campbell (22.5.), pop diva Kylie Minogue (28.5.), roker Lenny Kravitz (26.5.).

Ljepota i društveni uspjeh – rođeni od 1.6. do 10.6.

Venera će vašem brzom umu i moćnom znanju podariti nježniju crtu. Sjajna inteligencija Blizanaca često je hladna. U svojoj objektivnosti zaboravljate da oštrica znanja može povrijediti druge. Skloni ste previdjeti osjećajnu stranu života. Venera će vam udahnuti toplinu razumijevanja za druge. Zanimanje za ljude uz vašu druželjubivost čini vas jako popularnim. Volite proučavati ljude i njihovo ponašanje pa ste pravo društveno biće koje svoju znatiželju hrani analiziranjem složenih ljudskih osobnosti, motiva i međusobnih odnosa. Volite se kretati u znanstvenim i kulturnim sredinama i uvijek najbolje znate što se zbiva na društvenoj sceni. Važan vam je društveni uspjeh i ugled kojeg ćete steći svojom inteligencijom.

Sklad uma i ljepote čini vas zanimljivom i profinjenom osobom. Izražen je dar za lijepo izražavanje i senzibilitet prema ljepoti. Imate šarmantnu sposobnost da steknete popularnost i privučete ljubav. Pomalo ste pjesničke naravi.

U ljubavi ste stabilniji i senzualniji od pripadnika ostalih dekanata. No to vas čini i zahtjevnijim. Volite iznenađenja i otvoreni ste za sve novo. Partner će vas lako zadržati ako potiče vašu maštu i smišlja ljubavne igrice koje će vas zabavljati i istovremeno komplimentirati vašoj inteligenciji.

Možete biti vrlo uspješni u svakom poslu koji uključuje rad s ljudima. Umjetničke sklonosti vode vas prema spisateljskim poduhvatima, glumi i industriji zabave. Odličan ste glasnogovornik, trgovac umjetninama, fotograf ili pjesnik. Privlači vas moda.

Nijanse slavnih

Svestrana manekenka Heidi Klum (1.6.) ima Sunce i Mjesec u Blizancima koji su dio velikog trigona s Jupiterom i Uranom. Tradicija smatra veliki trigon izuzetno sretnim aspektom, što je sudeći po iznimno uspješnoj, lijepoj i bogatoj Heidi očigledno točno. Venerina kreativnost i ljepota proslavila je Marilyn Monroe (1.6.), Angelinu Jolie (4.6.) i Natalie Portman (9.6.). Vrhunski tenisači Rafael Nadal (3.6.) i Anna Kurnjikova (7.6.) potvrđuju nadarenost Blizanaca za bijeli sport. Šarmom osvajaju glumci Hugh Laurie (11.6.) i Johnny Depp (9.6.).

Nekonvencionalna svestranost – rođeni od 11.6. do 20.6.

Uran će vam dati crtu ekscentričnosti. Vi ste apsolutno jedinstvena osobnost, pomalo izvan uobičajenih tokova, usamljenik po vlastitom izboru. To ne znači da niste druželjubivi, no često ste dovoljni sami sebi. Volite svoju slobodu i jako ste neovisni. Vaša želja za znanjem dobiva posebnu oštrinu uvida i svjež način promatranja. Niste konvencionalni i imate vrlo originalna uvjerenja. Analitičke sposobnosti se uvećavaju, lako otkrivate gdje i što bi se moglo poboljšati. Izvanredno se snalazite s tehnologijom i vrlo ste inventivni i praktični u sitnim svakodnevnim stvarima.

S Merkurom i Uranom ostavljate dojam da ste distancirani, ali kad se odlučite spustiti na zemlju, vaš je osmijeh apsolutno očaravajuć. Zračite unutrašnjim nabojem koji tako intenzivno pulsira u vama, da pobuđujete zanimanje, ponekad i čuđenje. Uran će pojačati vaš senzibilitet na nepravdu i usmjeriti vašu sjajnu inteligenciju humanitarnim i ekološkim pitanjima.

Ni u ljubavi se ne zamarate pravilima. Vi ste tip za otvorenu vezu jer i vama treba puno osobne slobode. Volite istraživati i zanimljiv ste ljubavnik. Volite snažno i strastveno, u naglom proboju strasti koja se može jednako brzo i ugasiti. Partner se mora dobro potruditi da zadrži vašu pozornost.

U poslu volite ostati neovisni pa ćete najradije raditi za sebe. Odlično se snalazite u tehničkim poslovima, posebno u telefoniji, IT tehnologiji, elektrotehnici. Rođeni ste za odnose s javnošću i marketing. Odgovaraju vam i poslovi poput radijskog voditelja, pilota, turističkog vodiča, nakladnika.

Nijanse slavnih

Merkur je planet koji vlada rukama, a Uran pojačava brzinu kretanja i donosi svjetsku slavu teniskim šampionkama Steffi Graf (14.6.) i Venus Williams (17.6.). Peter Dinklage (11.6.) proslavio se u Igri prijestolja ulogom zloglasnog patuljka Tyriona kojeg je publika bezrezervno zavoljela. Volimo i „Prijateljicu“ Courtney Cox (15.6.) i oskarovku Nicole Kidman (20.6.). Trećem dekanatu pripada i dugovječni, uvijek šarmantni Beatle – Paul McCartney (18.6.).

 

Napisala Senka Ljubić