Kuhari

[dropcap_1]I[/dropcap_1]stina je da danas na televiziji možete vidjeti more kuharskih emisija. Čini se da baš svi kuhaju, profesionalci, amateri, dečki i cure, ima tu stvarno svačega. Ipak, postoje oni posebni kuhari koji pljene svojom karizmom, koji su drugačiji. Možda se nećete složiti samnom, ali moji su favoriti svakako Jamie Oliver i Anthony Bourdain.

Dobro, priznajem i Gordon Ramsey je nevjerojatno energičan tip, ali dugo dugo iza njih za mene nema, hm, nikoga… (sorry Rudolph!)

Blizanac Jamie

[dropcap_1]V[/dropcap_1]eseli Blizanac Jamie Oliver svojim je nevjerojatnim komunikacijskim darom kuhanje pretvorio u igru. Spretni Blizanac ima Mjesec u Jarcu pa nas ne treba čuditi da je ovaj skromni dečko koji na put osvajanja svijeta krenuo iz skromne seoske gostionice vrlo brzo stigao do vlastitih restorana širom svijeta i do kraljičine kuhinje. Jamie nas uvjerava da za dobru klopu ne treba više od entuzijazma i par svježih namirnica uz obilje korijandera, čilija i češnjaka.
Jamie ima Sunce u opoziciji Neptunu što objašnjava njegovu „televizičnost“ – medij koji ga je proslavio više od ičega. Nesumnjivo je Neptun izvor njegove karizme, jer Jamie je stvarno cool, opušten, uvijek vedar i inspirativan. Jamijev Merkur u Blizancima vrlo je moćan u vlastitom znaku naglašavajući intelektualne energije i komunikacijske sposobnosti. No osim karizmatičnog Neptuna koji je „izdvojio“ Jamija iz mora kuharskih telenata i promovirao ga u svjetsku kuharsku zvjezdu, Jamijevom uspjehu sigurno je pomogao i Pluton. Pluton u Vagi tvori opozicijsku os s Marsom u Ovnu. Ta moćna opozicijska os koncentrira aktivnu energiju Marsa osobito jakog u Ovnu, sposobnog za pionirske poduhvate i hrabre inovacije, odvažne i velike poslovne iskorake. I ta je os u kvadratu s Mjesecom! Mjesec u Jarcu, ambiciozan, poslovno usmjeren postaje tako žarište T-kvadrata. Nije ni čudo da Jamie odlučno, energično i nepokolebljivo ispunjava svoju temeljnu motivacijsku potrebu da pomoću svoje komunikacijske vještine i inteligencije izgradi poslovno carstvo. Jamie se pritom odlično, blizanački zabavlja, putuje i svira, no iza svega toga krije se pravi poslovni pogon u kojem vladaju nemilosrdna pravila businessa. Mars i Pluton astrološka su čili papričica kojom je začinjena Jamijeva osobnost!

[dropcap_1]V[/dropcap_1]enera u Raku razlog je zašto Jamie voli kuhati. Hrana je neraskidivo povezana s osjećajem sigurnosti i tipična je rakovska potreba. No poslovan do srži, Jamie je hranu pretvorio u business pod pokroviteljstvom Saturna u konjunkciji s Venerom!

Rak Tony

[dropcap_1]A[/dropcap_1]strološki Rak Anthony Bourdain svoju je račju energiju koja je usmjerena na stvaranje emotivne sigurnosti lako pretočio u kuharski business. Rakovi su duboko odani hrani, to je najjednostavniji način da se osjeti sigurnost, da se popune emotivne praznine u duši. Moram priznati da sam gledajući Tonyja kako putuje svijetom, pomislila da mora imati nešto Strijelačkog u sebi. Tony zaviruje u razne kutke svijeta, u posve neugledne zalogajnice, skromne domove lokalnog stanovništva ili ugledne restorane, te s nevjerojatnim oduševljenjem i neustrašivošću puni svoj želudac nevjerojatnim vrstama hrane. Voljela bih vidjeti njegov podznak u Strijelcu, no to je samo moj osobni dojam, nagađanje, jer vrijeme rođenja nije poznato. Rakovi nisu baš najoduševljeniji svjetski putnici, vole se držati rodne grude. Ipak njegovo ozareno lice dok se prepušta novim kulinarskim izazovima blista rakovskim blaženstvom kojeg donosi utjeha hrane. I Tony ima Merkur u Blizancima, naglašavajući komunikacijske sposobnosti. Tony se lako snalazi u ulozi voditelja, putnika, oduševljeno prenosi gledateljima svoja iskustva. U Tonyjevim emisijama ipak nismo ga vidjeli kako kuha. Njegova knjiga, prvjenac, Dosje kuhinja puno je informativnija po pitanju njegove kulinarske naobrazbe i iskustva.
Tonyjev Mjesec na prijelazu je između Jarca i Vodenjaka. Premda bi Mjesec u Jarcu lako objasnio njegovu uspješnu i ambicioznu karijeru, upravo sam zbog Tonyjeve otvorenosti svijetu sklonija Mjesecu u Vodenjaku. Potreba da bude drugačiji, da istakne svoju osobnost, da bude društveno značajan čini mi se da više odgovara tom neumornom svjetskom putniku koji se ne boji kušati hranu sa štandova prljavih ulica u egzotičnim gradovima niti neobične specijalitete za koje morate imate poseban inovativni i avanturistički duh. Tonyjev prilagodljivi Mars u Ribama s osebujnim će se stilom snaći u svakoj situaciji. Tony je očigledno uspješan čovjek, kuhar i svjetski putnik koji je pod pokroviteljstvom konjunkije Jupitera i Plutona iskoračio iz prosječnosti i anonimnosti i postao planetarno popularan, a s obzirom na reputaciju Jupitera i Plutona sigurno i bogat!

Škorpion Gordon

[dropcap_1]G[/dropcap_1]ordon Ramsey sa Suncem, Venerom i Neptunom u Škorpionu strastveno se hvata u koštac s nedaćama posrnulih restorana. U škropionskom nastojanju da povrati kontrolu nad situacijom, da popravi što se popraviti može, strastveni se Gordon proslavio na malim ekranima. Jedan od vrhunskih engleskih chefova, autor brojnih kuharica, uspješno se snašao u televizijskom businessu. I tu nalazimo Neptunovsku karizmatičnost u konjunkciji sa Suncem, koja se udružila s nevjerojatnom pragmatičnošću djevičanske energije. Nakon trostruke konjunkcije u Škorpionu, Gordon ima stellium od četiri planeta u Djevici. Mjesec, Mars, Uran i Pluton! Prava energetska bomba koja Gordona motivira da uvijek bude bolji, precizniji, točniji, uspješniji! Gordonove komunikacijske sposobnosti naglašava neobuzdani Merkur u Strijelcu koji s oštrom i kontrolirajućom škorpionskom podlogom uvijek zna bolje! Ni Gordona baš nismo prečesto vidjeli kako kuha, no što god radi, vrlo je uvjerljiv i čini vam se da biste se s povjerenjem mogli prepustiti njegovoj predvodničkoj kuhači!

Other themes from same category

Predavanja
O sebi
O ljudima

Ispunite kviz

Git prestis estruntibus as dolore dolorer uptaepu ditaquia veliquaectur aris sim vel iducius assimus apitat a volorem.

Kviz

Upoznajte uslugu

Git prestis estruntibus as dolore dolorer uptaepu ditaquia veliquaectur aris sim vel iducius assimus apitat a volorem.

Usluga