Novosti

Venera na 4.vratima

Venera je 7.12.2015. u konjunkciji s Mjesecom u Škorpionu došla do nove ključne točke svog ciklusa. To je četvrta konjunkcija od početka ciklusa u kolovozu. Božica se spušta u podzemlje, a na četvrtim vratima mora ostaviti svoj oklop. (U drevna su vremena junaci i junakinje nosili oklope, danas u 21. stoljeću bi to bila pancirka:D). Četvrta vrata, koja možemo povezati sa četvrtom, srčanom čakrom – Anahata čakrom otvaraju u našem osobnom razvoju temu ljubavi i suosjećanja.

Venera u Škorpionu

Strastvene i intenzivne energije Škorpiona ne odgovaraju najbolje ni Mjesecu ni Veneri. U naravi Venere je ljupkost, privlačnost, zavodljivost, stvaranje sklada, ljubav i veze, a Mjesec žudi za sigurnošću. Energija Škorpiona ne bavi se dobrim izgledom i stvaranjem sklada, već se bavi istinom. S njegovim energijama Venera se suočava s ozbiljnim temama moći, straha, želja i seksa. Sve su te teme povezane s dubokim osjećajima, a u Anahata čakri možemo istražiti u prvom redu suosjećanje i ljubav prema sebi. No susret sa žestokim osjećajima nikad nije lagan, a Venera u Škorpionu može zaroniti ispod društvene uglađenosti i provocirati promjene.

U našim vezama, uz sve pokušaje da zaštitimo svoju nutrinu tajanstvenošću i zatvorenim ponašanjem, na površinu će neminovno izroniti teme kojih se možda bojimo. Prilika je to da sagledamo istinu o svojim željama, o svojoj seksualnosti ili o odnosu moći između nas i našeg partnera. Prepoznajući svoju dublju motivaciju, strahove i želje prepoznajemo i sve ono što se isplati čuvati. Zastarjele želje i navike možemo odbaciti ili transformirati tako da se iz naizgled loših situacija može ponovo roditi ljubav, užitak i vrijednost. Obnavljajuća snaga Venere u Škorpionu vodi nas kroz ponekad bolan, ali iscjeljujuć proces preporoda ljubavi i strasti u intimnoj vezi.

Sekstil s Jupiterom 24. prosinca ublažiti će Venerinu oštricu i zamijeniti je optimizmom, pa će promjene koje se događaju u našim intimnim odnosima proći uspješno. Čini se da možemo u pravom trenutku reći pravu stvar. Lakše ćemo davati pohvale, naravno one zaslužene! Dva astrološka dobročinitelja, Venera i Jupiter povoljni su za nesmetani protok novca. Lako ćemo primati i davati, a najsretniji u financijskim poslovima biti će Lav i Vodenjak, Djevica i Škorpion. Venera ostaje u Škorpionu do 29. prosinca, pa zajedno sa starom godinom možemo iza sebe završiti i ostaviti sve stare projekte i partnerstva koja nisu prošla na testu istinitosti i dubljih vrijednosti.

Venera u Strijelcu

U novu godinu ulazimo s Venerom u Strijelcu, što stvara savršeno ozračje da se prepustimo optimizmu. Pod navalom znatiželjne i šireće energije vatrenog Strijelca nestaje tajnovitost i zatvorenost. Venera u Strijelcu od 30. prosinca do 23. siječnja probudit će želju za udobnim i lagodnijim životom. Pozitivna energija preplaviti će osobne odnose i otvoriti naša srca novim izazovima. Darežljivi smo sa svojom pažnjom, vremenom i osmjesima koji nisu rezervirani samo za one koje dobro poznajemo i volimo. Spremni smo za osjećajne pustolovine i ljubavne avanture.

Ovan, Lav i Strijelac spremno će se prepustiti valu optimizma, bezbrižni u svojoj samosvijesti, sigurni u sebe. Njihova otvorena narav lako sklapa nova poznanstva i izmjenjuje ideje. Blizanci, Vaga i Vodenjak lako će zaploviti na krilima optimizma, učiti, proširivati svoje društvene kontakte i osjetiti uzbuđenje kad ih ponesu nove ideje. Djevica i Ribe hrabriji su u poslu, planiraju velike stvari, a u ljubavi prepuštaju inicijativu drugima. Bik i Škorpion mogu proširiti svoje područje utjecaja, pronaći nove načine zarađivanja, a Rak i Jarac manje su zabrinuti. Ohrabrit će ih lakoća kojom će riješiti svaki izazov koji im se nađe na putu.

You must be logged in to post a comment.