Novosti

Srpanjsko nebo 2016.

Što se zbiva na nebu u srpnju 2016.? Povratak Venere, Marsovo neobično dugo kretanje između Škorpiona i Strijelca, Saturn, trenutno retrogradan u Strijelcu, simboliziraju turbulentne energije na zemlji.

Ne propustim nijednu vedru ljetnu večer za gledanje neba. U danima mlađaka ili završne faze opadajućeg Mjeseca kad on sjaji sasvim blijedim svjetlom, pogled na noćno nebo je veličanstven. Pozdravljam poznata mi zvijeđžda, provjeravam jesu li još svi na broju, volar i labud, orao i medvjedi, Kasiopeja, Andromeda, Perzej i sjeverna kruna! Ovog ljeta uživam u pogledu na Jupitera, Marsa i Saturna, a od 12.7. ponovo se ukazala Venera! Nismo ju vidjeli od 20.4. kad su je zaklonile moćne zrake Sunca. Venera je bila u vanjskoj konjunkciji sa Suncem, egzaktno 6.6., što znači da je bila najudaljenija od Zemlje ili drugim riječima, Sunce je stajalo između Zemlje i Venere! Veneru potražite na zapadnom dijelu neba, za sad nisko, blizu horizonta.

Povratak Venere

Stari su narodi u pokušaju da bolje razumiju i opišu te nebeske procese zamislili Veneru kao božicu Inanu. Inana je 83 dana boravila u podzemlju, gdje je prošla duboku osobnu preobrazbu. Počela je svoj povratak, na kojem će u sedam vidljivih konjunkcija s Mjesecom ponovo prolaziti kroz sedam vrata na kojima će ponovo dobiti stvari koje je morala ostaviti. Sedam vrata može se poistovjetiti sa sedam čakri, pa putujući s Venerom – Inanom možemo proći i kroz osobni proces promjene. Božica se vraća mudrija i zrelija, donosi darove ljubavi i svijesti o osobnoj vrijednosti. Venera je postala vidljiva 12.7. i tog je istog dana ušla u znak Lava. Njen je ciklus i počeo prošlog ljeta, kad se rodila na jutarnjem nebu u znaku Lava! Čitav je njen ciklus obilježen temom kreativnog ostvarivanja sebe, pa je njena pojava na večernjem nebu, ponovo u znaku Lava izvanredna simetrija! Njen položaj u Lavu proslava je ljubavi koja se živi dramatično i spontano. To je ljubav koja se otvoreno pokazuje i ne postavlja uvjete, ljubav koja ruši ograde i koja plamti u svojoj snazi. Čitavog srpnja Venera ostaje u Lavu. Premda u srpnju neće s Marsom biti u egzaktnom aspektu, energije Lava i Škorpiona u kojem je tijekom srpnja Mars nije lako uskladiti. O Venerinom ciklusu ubrzo stiže novi tekst!

Mars

Mars se sve do kraja rujna šeće naprijed natrag između Škorpiona i Strijelca. Tek će od kraja rujna nastaviti svojim uobičajenim hodom i relativno brzo proći kroz Jarca, Vodenjaka  i na samom kraju godine prijeći u Ribe. Kao tradicionalni vladar Škorpiona Mars ima uvjerljivost, izravnost i žestinu djelovanja. Mars u Škorpionu je strastveni ratnik na tajnom zadatku koji žudi za osjećajem osobne moći, a njegova je strast pojačana do granice fanatičnog vjerovanja u misiju, životni cilj. U službu ostvarenja misije Mars u Škorpionu stavit će svoje oružje nepokolebljive svrhovitosti, neustrašivosti, gorljive istinoljubivosti, strastvene pravičnosti.

Napetost između energija Lava i Škorpiona igra je nadmetanja između slobode i ovisnosti, očekivanja od budućnosti i potrebe za sigurnošću, između ega i potrebe za stapanjem. Osjetljivi ego je lako uvrijediti, branimo se tvrdoglavim ponosom. Osjetljive su i emocije koje vode u žestoke promjene raspoloženja. U svemu nedostaje objektivnosti i discipline, ali ta nam drama čini život uzbudljivim. Pripadnici vatrenih znakova (Ovan. Lav i Strijelac) i zračnih znakova (Blizanci, Vaga i Vodenjak) u srpnju imaju podršku Venere, a sve pripadnike zemljanih znakova (Bik, Djevica i Jarac) i vodenih znakova (Rak, Škorpion i Ribe) u srpnju podržava Mars.

 

You must be logged in to post a comment.