Senka

Moja priča s astrologijom je započela u studentskim danima, slučajno! U nekom sam astrološkom članku usput pročitala nešto o sebi što mi se nije svidjelo. Htjela sam provjeriti zašto bi to trebalo biti tako. Nedužna znatiželja uvukla me u golemo područje astrologije. Dugogodišnjim učenjem i studijem uz astrologiju sam naučila puno o psihologiji, o životu, o sebi. Razvila sam toleranciju i suosjećanje, naučila istinski voljeti ljude i život. Nakon dugogodišnjeg samo-obrazovanja zaključila sam da je astrologija postala toliko važan dio mog života, da joj želim dati stručni pečat. Odlučila sam produbiti svoje znanje i imala sam sreće postati učenicom Noela Tyla, poznatog američkog astrologa. 2005. god. stekla sam diplomu njegove međunarodne astrološke škole Professional Practicing Astrologer.

Moj učitelj je velikodušan čovjek topla srca, golemog životnog iskustva i još većeg astrološkog znanja. Autor mnogih knjiga, obogatio je suvremenu astrologiju novim znanjima i tehnikama. Njegov način promišljanja i primjene astrologije pomogao mi je da sazrijem kao astrolog. Kao njegova učenica naučila sam razmišljati kreativno, povezujući astrološku simboliku i tehnike sa stvarnim životom. Stekla sam sigurnost u sebe i svoje znanje. Uvijek ga nastojim primjenjivati mudro, suosjećajno, točno i odgovorno. Moji klijenti s konzultacija u kojima razgovaramo o energijama koje simboliziraju njihovi horoskopi odlaze puni nade, sa smješkom i samopouzdanjem. Moja edukacija – NLP Master (DV NLP) i Wingwave coach,  nadopunjava moj rad s klijentima!

Cilj

U astrološkoj zajednici djelujem već dugo, pa su mnogima poznata moja predavanja u Udruzi astrologa Hrvatske, tekstovi u Merkuru, Astro magazinu, Sensi. Prevela sam nekoliko astroloških knjiga, vodila radionice, seminare i konzultacije. Svojim znanjem i načinom na koji prezentiram astrologiju želim vratiti ugled toj čudesnoj disciplini. Želim pokazati da astrologija nije praznovjerica, ni šarlatanstvo, ni puka zabava, već ozbiljna i zahtjevna znanost koju treba dobro poznavati da biste s njom radili i sebe prozvali astrologom. Drago mi je kad imam prilike prezentirati njene mogućnosti u otkrivanju životnih ritmova i potencijala.

Svoje čitatelje, slušatelje i klijente nastojim ohrabriti da prepoznaju vlastite vještine i vlastitu snagu, da prepoznaju život kao stalni tijek energije s kojom treba hrabro zaplivati. Astrologija može pomoći u određivanju smjera, u odabiru pravog trenutka. Ona otvara vrata u nove spoznaje o sebi i vlastitom životnom putu.


Rad

Posebno bih voljela istaknuti moje astrološke studije koje se opsežnije bave hrvatskom prošlošću i velikanima hrvatske kulture. To su tekstovi koji su objavljeni u Merkuru: Što je Hrvatska u horoskopu? (br. 47/zima 2008/09) Slava Raškaj (br.51/zima 2009/10); Marija Jurić Zagorka (br.57/ljeto 2011); Ivan Meštrović, o usamljenom umjetniku i izdvojenom planetu (br. 60/ljeto 2012). Tome bih voljela dodati i ljubavnu priču iz zagrebačke prošlosti, objavljenu u Astro magazinu, o Ljerki Šram i Milivoju Dežmanu. Planiram nastaviti s astrološkim istraživanjem hrvatske povijesti i kulture, pa se nadam da ću uspjeti „obraditi“ još mnogo ličnosti i događaja iz hrvatskog javnog života. Upravo ove astrološke studije smatram najzanimljivijim dijelom mog rada i doprinosom hrvatskoj astrologiji.

Ostali stručni tekstovi objavljeni u Merkuru: Uranova djeca – Mary Shelley i Frankenstein (br. 55/zima 2010/11) ; Saturn u Djevici (br. 42/ jesen 2007) ; Pluton u Jarcu (br.43/ zima 2007);

Za Astro magazin napisala sam u razdoblju od 2005-2011. veliku seriju astro-portreta, koje kontinuirano postavljam web stranicu, pa ih možete pročitati i ovdje. Pisala sam astro portrete o umjetnicima, piscima, osobama iz popularne kulture: Pablo Picasso, Salvador Dali, Edith Piaf, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Agatha Christie, Brigitte Bardot, Ernest Hammingway, James Dean, Marylin Monroe, Elizabeth Taylor, Pedro Almodovar i brojni drugi.

U velikim ljubavnim pričama neki od parova o kojima sam pisala, a sad ih možete čitati ovdje su Ljerku Šram i Milivoja Dežmana, Friedu Kahlo i Diega Riveru, Mariju Callas i Aristotela Onassisa, Johna Kennedyja i Jaqueline Kennedy, Isadoru Duncan i Sergeja Jesenjina, Edwarda III i Wallis Simpson, Clarca Gable i Carole Lombard te mnoge druge starije i suvremenije parove podjednako sa svjetske kao i sa domaće scene.

Tekstovi u Sensi bave se psihološkom astrologijom, s temama poput Voda – kakvi su vaši osjećaji; Duhovnost i astrologija; Mitologija i astrologija; Tijelo i astrologija; Partnerski odnosi u svjetlu astroloških elemenata, Horoskop djeteta, Joga i astrologija; Jesmo li praznovjerni ako prihvaćamo astrologiju?; Astrologija i seksualnost; i mnogi drugi, koje možete vidjeti na ovim web stranicama.

Moje posebno područje interesa je i mundana astrologija koja objašnjava događeje u svijetu i politička zbivanja. Iz astrološkog kuta gledanja pisala sam o raznim mundanim temama na web stranici UAH-a u formi bloga. Blog sam počela pisati krajem 2011. Mnoge od tih tema, ponešto prilagođenih čitateljima koji možda nisu toliko duboko uronili u astrološku simboliku moći ćete pratiti i na ovim stranicama.

Prevela sam nekoliko knjiga iz područja astrologije:
Karen Hamaker Zondag: Aspekti i osobnost – Edicija CASI 2000.
Alice Howell: Jungovska simbolika u astrologiji – Edicija CASI 2001.
Benson Bobbrick: Sudbonosno nebo – Naklada Lijevak 2007.
Gostovala sam na HTV-u, kao glavni gost u emisiju Na rubu znanosti, koja se može vidjeti na You Tube-u, u emisijama Život u živo, na brojnim radio-postajama, na televiziji Z1, na RTL-u.

Uz astrologiju, Senka se bavi i savjetovanjima, koristeći tehnike NLP-a, te WINGVAWE Coaching. Senka je certificirani NLP Master (DVNLP) i Wingvawe coach.

Senka je i certificirana učiteljica joge, Yoga Siromani i E-RYT500. Jogu podučava već 12 godina i ima preko 6.000 sati poduke.