O astrologiji

Astrologija je drevna disciplina. Ljudi su odavno počeli promatrati nebo, u pokušaju da objasne svijet oko sebe i lakše izađu na kraj sa svim njegovim izazovima. U kretanju planeta, njihovim međusobnim odnosima, očitavali su ritam promjene, ritam prirode, ritam života. Astrologija počiva na ideji da je život na zemlji simbolički povezan s kretanjem planeta. Astrologija je projekcija našeg kolektivnog uma, naših želja, nada, strahova i neizvjesnosti na svemir. Njen jezik je jezik simbola. Oni opisuju iskustva ljudskog postojanja, stalnu promjenu koja nas nosi svojim plimama i osekama.

Astrologija se kroz povijest mijenjala, kao i njena uloga u društvu. Od nekad cijenjene discipline koja se smatrala prirodnom znanošću, a koja je stajala uz bok matematici, geometriji ili medicini, u današnjem svijetu postala je neželjeni otpadnik svoje znanstvene braće i sestara. Danas se dobronamjerno smatra pučkom zabavom, no ima i svojih ljutih protivnika koji ju pokušavaju prikazati praznovjernom, štetnom ili opasnom.

 

Astrologija je čudesna disciplina koja zahtjeva golemo znanje. Ne samo poznavanje astroloških simbola i tehnika, već i poznavanje samog života. Njen cilj nisu predviđanja, puke prognoze o tome što bi nam se sutra trebalo dogoditi. Sutra će se dogoditi ono za što smo postavili temelje danas, u sadašnjem trenutku. Mi, naši planovi, naše ideje i energija koju u njih ulažemo donijeti će rezultate. Mi sami krojimo svoj život, no ne živimo u zrakopraznom prostoru, izolirani od svijeta oko sebe. U stalnoj smo interakciji s drugima, s društvom, s prirodom i njenim ritmovima. Naši će planovi stoga ponekad biti uspješni jer će biti usklađeni s energijom čitavog trenutka. Sigurno vam neće pasti na pamet da na hladan zimski dan zatrpan snijegom iznesete ležaljku i sunčate se u kupaćem kostimu. Posljedica toga mogu biti ozebline i prehlada. U složenim okolnostima života ponekad ne prepoznajemo energetske tokove, ne prepoznajemo kakvo je vani vrijeme. Ponekad nam simbolički govoreći nije jasno da bismo svoju namjeru da se sunčamo trebali odgoditi za nekoliko mjeseci i pričekati ljetne topline.

Astrologija sa svojim simbolima i tehnikama može nam pomoći da se bolje uskladimo s ritmom života, s energetskim tokovima koji će nas ponekad punom brzinom ponijeti prema željenom cilju, a ako ih ne prepoznajemo mogu nas nasukati na nepoznate obale. Astrologija je dragocjena pomoć u prepoznavanju onoga što je važno u životu kako biste lakše izabrali, usmjerili i tempirali svoje aktivnosti. Uz njene simbole možete produbiti znanje o svojoj najdubljoj motivaciji, o svojim osjećajima i talentima.