Novosti

Marilyn Monroe – portret Blizanca

Najslavnija plavuša na svijetu, zavodljiva i ženstvena Marilyn Monroe rođena je 1.6.1926. u znaku Blizanaca. Blizanci su vrlo znatiželjni i komunikativni no često im se pripisuje površnost. Marilyn je svojim stilom pridonjela slici o lepršavim ženama Blizankama. Kružile su brojne priče o njenoj nepouzdanosti, nesposobnosti da se koncentrira, hirovitosti kojom je pristupala ispunjavanju svojih obaveza. Ova poželjna i prelijepa žena bila je prava noćna mora kad se radilo o organizaciji života ili ispunjenu bilo kakvih obaveza. Pa ipak, Marilyn jest imala nešto posebno, ljepotu i karizmu. Njene su je unutrašnje napetosti i snovi tjerali da neprestano uči, otkriva svijet i upušta se u nove izazove, da razvija svoje vještine. Lakoća društvene komunikacije i urođena znatiželja pomogle su joj u snalaženju u svijetu.

Bijeg u maštu

Razočarana time što u njoj prvenstveno vide vanjsku ljepotu bez imalo interesa da prepoznaju duboko osjećajno i inteligentno ljudsko biće, svjesno je zaigrala na tu kartu, koja ju je vodila prema uspjehu. Ako već glumim glupu djevojku, moram u tome ostati dosljedna. I što bih onda trebala – izgledati inteligentno? Lakomislenost koju je svjesno poticala bila je samo gluma, kao i čitav njen život! Svijet mašte u koji je bježala da umakne strašnim životnim uvjetima koji su je pratili od početka. Nikad nije upoznala oca, a labilna majka nije mogla voditi računa o njoj. Potpuno odbačena, Marilyn je odrastala kod udomitelja, vrlo često zlostavljana, bez ikakve stabilnosti i oslonca. Jedino na što se mogla osloniti bili su njeni snovi, njena znatiželja i duboka unutrašnja napetost koja joj nije dala mira.

Nisam imala iluzija, znala sam da sam trećerazredna glumica. Ali, toliko sam htjela učiti, mijenjati se, biti bolja!

U srcu zbivanja

Marilyn jest bila inteligentna žena, naglašene zračne energije, sa Suncem i Merkurom u Blizancima i Mjesecom u Vodenjaku. Ona je strašno željela biti posebna, željela je da ju vide, nju osobno, sa svim njenim strahovima i slatkim snovima, da u njoj vide ljudsko biće. Energija Blizanaca i Vodenjaka združenim će snagama na originalan način znatiželjno upijati svijet. Marilyn se svim silama trudi biti zabavna, duhovita, drugačija u potrazi za priznanjem. Ascendent u Lavu sve će to vrlo otvoreno izbaciti na površinu u vrtlogu drame i seksualnog magnetizma. To je urođena i sponatana potreba da bude u središtu pozornosti, dramatičan nastup kojim uvijek privlači poglede i uzdahe. Neptun koji se smjestio u prvoj kući dodao je dramatičnoj lavovskoj energiji posebnu draž. Sama je Marilyn brzo uočila svoje prednosti. Venera u Ovnu pomagala je njenom drskom i izazovnom stavu, hrabrosti i izravnosti kojom je iskušavala svoju ljepotu, izazivala i plijenila pozornost. Domišljatost okretne Blizančice, fizička kao i mentalna pokretljivost pridonijele su tome da se uvijek nađe u srcu zbivanja.

Ranjivost i samoća

Zavodljivi i romantični Neptun glavni je uzrok Marilyninog idealizma, snova i zanesenosti koji joj unatoč uspjehu nisu donijeli sreću. Marilyn je bila nesigurna u sebe, zbunjena svojom ulogom u svijetu, sanjar koji se fantazijom brani od okrutne stvarnosti. Neptun koji je tako uspješno zavodio druge, zaveo je i samu Marilyn. Svojim je nevidljivim i opasnim pogledom hipnotizirao njen Mjesec, a strogi se Saturn pridružio tom napetom kontaktu kao simbol ranjivosti, duboke unutrašnje nesigurnosti koja se liječila samoobmanom i bijegom u snove. Saturn u retrogradnom kretanju tipični je pokazatelj problematičnog odnosa s očinskim autoritetom, potiče ambiciju i želju da se oslobodi svih prepreka. U osjećajnom smislu simbol je goleme ranjivosti i duboke unutrašnje usamljenosti. Marilyn se u privatnom životu vezala i udavala za očinske tipove muškaraca u nesvjesnom pokušaju da nadomjesti nedostatke i zacijeli duboke rane djetinjstva. Bila je previše osjetljiva na pozornost koju su joj pridavali, očajnički željna pažnje i ljubavi. Jedna od najpoželjnijih žena, seks bomba o kojoj su maštali mnogi, nikad nije pronašla smirenje i sreću u ljubavi.

Ljepota je okrutni dar

Uran je vladar sedme kuće veza i brakova, smješten je na istaknutoj Točki Ovna i bez aspekta s drugim planetima. Kakve koristi od toga što sam Marilyn Monroe? Zašto ne mogu biti obična žena? Žena koja ima obitelj… To je sva tragedija privida koji je zasjenio ovu ranjivu, prekrasnu, zanimljivu i tako usamljenu ženu. Čitav je njen život bio obavijen velom neptunovskih obmana, a takav je bio i njen svršetak. Marilyn je otplovila u vječni san uz pomoć tableta, nejasnog i neobjašnjivog svršetka koji je možda donio smiraj ovom nesretnom biću. Njen je život postao simboličan, pamtimo ju kao veselu, raspjevanu i razigranu Blizančicu, kojoj je ljepota bila okrutni dar.

Pročitajte više o Johnu F. Kennedyju, astrološkom Blizancu koji nije odolio čarima zanosne Marilyn.
Jaqueline & John Kennedy, Ljubav žrtvovana višim ciljevima
Astrološki Blizanac je i Jamie Oliver, o kojem možete više pročitati na: Kuhari