Novosti

Kako vaš horoskopski znak reagira na astrologiju

Većina nas rado će pročitati „horoskop“ na kojeg slučajno naiđe u dnevnim novinama, magazinima ili na web stranicama. Svatko od nas ima svoj jedinstven i poseban natalni horoskop, baš kao što smo jedinstvene i posebne osobnosti. Jasno nam je da se sva složenost našeg života teško može izraziti u kategoriji s nazivom „Bik“ ili „Blizanci“.

Onaj popularni, zabavni aspekt astrologije radi s uopćenim informacijama, poput one kad u vremenskoj prognozi najave lokalne pljuskove. Možda će vas pljusak zahvatiti, a možda i ne.

Ipak, ne moramo baš uvijek biti ozbiljni i intelektualno uzvišeni.  Zašto ih ne bismo pročitali? Ako nam piše nešto lijepo, ponijet će nas dodatna snaga pozitivnog razmišljanja. Ako su loši bar ćemo imati razlog nazvati prijateljicu i dogovoriti dugu terapijsku kavu, pri čemu ćemo se požaliti da nam je “čak i horoskop loš” i tako izbaciti iz sebe negativan naboj.

 

Pa zašto se ne bismo i sad malo zabavili? Pokušajmo definirati kako vi, ako ste tipični predstavnik svog astrološkog znaka doživljavate astrologiju!

Škorpion jako voli sve što je pomalo tajanstveno, sve što mu pomaže da zadrži kontrolu, prvenstveno nad drugima. Ako astrologija može produbiti znanje koje ga priprema na nevidljive prijetnje, svakako je dobrodošla. Škorpioni imaju u sebi „psihološku“ žicu, pa ih astrologija kao način istraživanja tajni osobnosti ili globalnih tokova naše civilizacije jako zanima. Strijelac ima veliku potrebu za razumijevanjem života, treba odgovore. Astrologija mu može pomoći da složi neku veću shemu, neku veću sliku svemira i svog mjesta i značaja u njemu. Znatiželjno će koristiti njene mogućnosti.

Jarac, premda vrlo realističan, s obje noge na zemlji, može pokazati veliko zanimanje za alternativne discipline poput astrologije iz vrlo sličnog razloga kao i Škorpion. To je pitanje kontrole, znanja i informacija koje će učvrstiti vlastito mjesto u svijetu, za koje je teško radio. No Jarci tu mogu biti pomalo ekstremni. Postoji veliko zanimanje ili baš suprotno, veliki otpor. Djevica nije pretjerano sklona astrologiji. Postavljat će toliko pitanja, kao strogi profesor na ispitu koji vas želi srušiti, dok vas ne uhvati u neznanju. Njena sumnjičavost i kritičnost vrlo se teško otvara astrologiji. No ako prepozna preciznost astroloških metoda i njenu učinkovitost u osobnom razvoju, lakše će ju prihvatiti. Lav i Ovan uglavnom dobronamjerno toleriraju astrologiju. Nisu pretjerano skloni alternativnim disciplinama ili onima koje zadiru u područje djelovanja neopipljivih, nevidljivih sila.

Bik i Rak mogu biti pomalo plašljivi kad se radi o astrologiji. Često imaju predodžbu da bi mogli saznati nešto uznemirujuće, nešto što će poljuljati njihov osjećaj sigurnosti. Zanima ih, ali s dužnim oprezom. Potpuno otvorenog uma i srca Ribe će pokazat znatiželju i dužno poštovanje većini alternativnih disciplina, pa tako i astrologiji. Ribe intenzivno osjećaju „energije“, sve one nevidljive stvari u svijetu koji ih okružuje, pa duboko razumiju o čemu se tu radi.

Blizanci, Vaga ili Vodenjak imaju vrlo racionalan um i potrebno im je dati puno informacija, obrazloženja i analiza, prije nego prihvate astrologiju. Ipak, jednom kad se uvjere u njenu sistematičnost, empirijske metode i ljepotu njenog simboličnog jezika  rado će koristiti njene mogućnosti. Smatra se da među astrolozima ima mnogo Vodenjaka, jer su posebno skloni alternativnim načinima razmišljanja i otvoreni svemu što je malo „drugačije“. Kad zračni znakovi jednom prepoznaju logičnost i vrijednost sustava znanja zvanog astrologija, postat će njeni veliki zagovornici.