Novosti

Grace & Renier

Grace Kelly & Princ Rainier

Plavetnilo mora i neba, bujno zelenilo dobro održavane mediteranske vegetacije, miomirisi ružmarina i lavande, bjelina pitoresknih ribarskih sela i bijeli dvorac na obali mora stvarno su postojali i postoje i danas. Jedno od najromantičnijih predjela Sredozemnog mora, mala, čudesno bogata i preljepa kneževina Monaco, u kojoj se skupljaju otmjeni i bogati, aristokratski krugovi činila je savršenu pozornicu za jednu od najslavnijih ljubavnih priča svih vremena. U bajci princ pronalazi svoju Pepeljugu, no američka glumica bila je sve samo ne Pepeljuga. Porijeklom iz bogate i utjecajne obitelji, Grace je mogla imati čitav svijet. Njena obitelj uopće nije bila impresionirana princom, čija je državica bila poput omanje njujorške četvrti. Ni europska aristokracija kojoj je pripadao princ nije odobravala taj brak, pa su se zaljubljeni princ i glumica spremno otvorili onima koju su ih svesrdno podržavali, medijima. Glamour Hollywooda i glad široke publike za romantikom i uzbuđenjima pripomoga je izgraditi legendu o velikoj ljubavi.

Hladna plavuša

Jedna od najljepših žena svijeta, mlada glumica u usponu karijere Grace Kelly, premda se kretala u pomalo bizarnom i razuzdanom svijetu filma, svojom je pojavnošću zračila neiskvarenom čistoćom i blistavom čednošću. Čuveni ju je Alfred Hitchckock smatrao svojom muzom, profinjenom i pomalo hladnom plavokosom ljepoticom. Njeno se aristokratsko držanje i eterična ljepota savršeno uklopila u pomalo dekadentnu, bogatu i profinjenu prijestolnicu kockarnica i lagodnog života, uljuljkanu u plaventilo Mediterana i bujno zelenilo Sredozemlja. Grace je bila žena naglašene Škorpionske energije, koja simbolizira osobu duboke i intenzivne emocionalne naravi. Skladno postavljen Mjesec u Ribama omešati će tajnovitu, prodornu, narav koja želi imati kontrolu i dodati suosjećanje, poetičnu i umjetničku stranu. Graceina se suosjećajnost usmjerava prema onome što ju zanima s intenzitetom i odlučnošću da se u potpunosti posveti ciljevima. Sklad vodenih energija daje joj veliku popularnost koja je u njenom osobnom životu pomogla da ju prihvate i zavole u njenoj novoj domovini. Ovako naglašene vodene energije vrlo su se uspješno iskazivale u kreativnom poslu, a prelijepa i talentirana Grace brzo se vinula do vrhunaca filmske industrije, slave i bogatstva. Graceina je odlučnost i natjecateljski duh kojeg je razvila još u obiteljskom domu odraz konjunkcije Sunca i Marsa! Ova je odlučna i uporna žena znala proniknuti u srž stvari i nesmiljenom odlučnošću uzeti sve što želi. Ipak, ascendent u Škorpionu koji zrači tajnovitim sjajem stvarao je dojam pritajene opasnosti, unutrašnje snage koja je istovremeno privlačna i opasna. Ispod uglađene vanjštine i besprijekornog ponašanja zračila je prigušenom seksualnošću, magnetskom privlačnošću koja je opijala publiku.

Romantični princ

Princ Rainier potomak je duge loze europskog plemstva, a malena je državica vještim strateškim manevrima privukla pozornost svijeta. Rainier je astrološki Blizanac, čija je temeljna komunikativna, znatiželjna i duhovita energija uvijek ostala pomalo pritajena, jer je Sunce smješteno u dvanaestoj kući. Retrogradni Saturn, taj nepogrešivi simbol nesigurnosti, sumnje u vlastitu vrijednost i prihvaćenost opisuje osobnost sputanu i pritisnutu vladarskim dužnostima i složenom obiteljskom prošlošću. Mjesec u Strijelcu naglašava važnost znanja, potcrtava znatiželju ove kombinacije promjenjivih znakova. Rainieru je bilo važno da se njegovi stavovi i mišljenja prihvaćaju, da ga se smatra utjecajnim i važnim. Naglašen um i nemir posebno je bio pojačan utjecajem Urana, buntovnika, osobenjaka, osobe koja se ne boji raditi drugačije, po svojim pravilima. Premda se to tako ne čini, Rainier je morao mnogo toga otrpjeti i skršiti mnoga pravila, kako bi se oženio jednom – glumicom!

Njihov je prvi susret legendaran. Dogovoren iz marketinških razloga, uz nezainteresiranu Grace koja je samo željela odraditi još jednu poslovnu obavezu, sastanak je protekao uz neočekivano strujanje energija punih sklada i razumijevanja. Jedan od važnih astrološih pokazatelja sudbonosnog prepoznavanja na dubokoj razini, uz strujanje romantičnih i seksualnih energija konjunkcija je Rainierove Venere u Biku s Graceinom osi mjesečevih čvorova. Venera u Biku, znaku kojim vlada posebno je senzualna i romantična. Rainier je smjesta znao da je Grace ona prava. Njen posebno osjetljiv Mjesec u Ribama nije ostao ravnodušan. U bliskoj konjunkciji s Rainierovim Uranom, Grace je morala osjetiti magnetizam, neodoljivu privlačnost i zanimanje za ovog neznanca. Ako postoji ljubav na prvi pogled, njoj kumuje Uran koji poput udara groma mijenja živote onih koji su se zatekli pod njegovim utjecajem. Grace se odazvala dubokim emocionalnim razumijevanjem. Rainierova težnja za savršenstvom po prvi puta susreće osobu koja u potpunosti odgovara njegovim snovima. Sve se nakon toga događalo brzo, uz neviđenu medijsku pompu. Uslijedio je sređen obiteljski život uz troje djece koji je donosio svoje radosti i tuge i sasvim sigurno nije uvijek bio idealan. No ostali su zauvijek zajedno dokazavši dubinu svoje istinske ljubavi.

Grace Kelly 12.11.1929.

Moćna Venera u Vagi simbol je Graceine eterične ljepote. Zatočena u dvanaestoj kući, sjaji prigušenim sjajem i neuhvatljivom, mističnom odvojenošću od svijeta, koju su mnogi opisivali kao hladnu ljepotu. Ta Venera aspektira Rainierov ascendent u Blizancima, i pada u Rainierovu petu kuću koja simbolizira ljubav. Rainier jednostavno nije mogao odoljeti njenoj ljepoti i zavolio je Grace, duboko i strastveno, za sva vremena.

Princ Rainier 31.05.1923.

Šarmantni ali povučeni Blizanac sa Suncem u dvanaestoj kući zračio je posebnom, pomalo tajanstvenom energijom. Venera u Biku isprepletena utjecajem Jupitera i Neptuna opisuje ga kao naglašeno romantičnu osobu, koja idealizira ljepotu i ljubav. Ta je planetarna kombinacija bila uzrokom mnogih ljubavnih razočaranja i čežnji koje je uspjela utažiti tek savršena Grace.

Napisala: Senka Ljubić, objavljeno u Astro Magazinu.astro