Novosti

Ciklus Venere 2016 – uspon

Venera se uspinje na večernjem nebu. Njena prva vidljiva konjunkcija s Mjesecom bila je  4.8.2016. u Lavu. Nisam zaboravila na našu heroinu, našu mitološku božicu koja se vraća iz podzemlja. (Jesenski dani toliko su užurbani i zatrpani poslovm i obavezama, pa eto, nisam stigla pisati, ali ju nisam zaboravila pratiti.) Ciklus kojeg sam pažljivo počela pratiti prošlog ljeta, kad je započeo u Lavu, nastavlja se ovako:

Konjunkcije Mjeseca i Venere simbolična su vrata kojima se božica vraća. Na svakim vratima ovog će puta dobiti natrag ono što je pri silasku morala ostaviti kao plaću za prolazak dalje. S novim iskustvom i novom životnom mudrošću, Venera nas podučava da promislimo o vrijednostima svog života, o svojim željama i ljubavi. Ako njene konjunkcije s Mjesecom, simbolična vrata kojima prolazi poistovjetimo s čakrama, energetskim središtima u tijelu, produbit ćemo mogućnost rada na sebi i učenja uz nebesku učiteljicu Veneru.

1.vrata   4.8. 2016.      Lav / manifestacija samosvijesti, vlastite posebnosti. Učimo da je voljeti sebe polazna točka svake zrele i prave ljubavi.

2.vrata   3.9. 2016.      Vaga / kreativnost primjenjena na spajanje i povezivanje ljudi,  kreativnost u stvaranju sklada i ljepote. Učimo vrijednost društvenih odnosa.

3.vrata   3.10. 2016.    Škorpion / osobna moć primjenjuje se uz samokontrolu, oprez ali i žestinu. Učimo strastveno voljeti i raditi, ali obuzdavati intenzivnu energiju osjećaja da ne skrene u ljubomoru ili posesivnost.

4.vrata   3.11. 2016.    Strijelac / suosjećanje proizlazi iz otvorenog duha, tolerancije, želje za razumijevanjem onoga što je drugačije. Učimo da se naše vlastite vrijednosti obogaćuju prihvaćanjem drugačijeg, dalekog, nepoznatog! Pomicanje granica vlastitih uvjerenja nas obogaćuje.

5.vrata   3.12. 2016.    Jarac / komunikacija istine, stvarnih i praktičnih misli koje konstruktivno pomažu u stvaranju sigurnosti. Učimo pronaći ljepotu u svakodnevici, cijeniti sigurnost koju ogradimo i održavamo radom i odgovornošću.

6.vrata    2.1.2017.      Vodenjak / percepcija novih mogućnosti, reorganizacija nepotrebnih navika i pravila, iskorak prema viziji boljeg svijeta. Percepcija budućnosti koja nosi nove vrijednosti ako smo dovoljno hrabri da ih prihvatimo.

7.vrata   31.1.2017.     Ribe / osobni autoritet na kraju bi ovog ciklusa mogao proizaći iz veće svjesnosti o sebi kao kreativnom biću koje velikodušno dijeli svoja znanja, dijeli sebe suosjećajući s drugima. Nesebičnost, suosjećanje i ljubav kao naše najveće vrijednosti, unutrašnji mir i opraštanje kao snažna aura našeg osobnog autoriteta u kojem smo svoji, ali znamo da pripadamo nećem većem!

1.3.2017. Venera je još jednom u konjunkciji s Mjesecom u Ovnu, to je njen konačni izlazak! No, već 4.3. 2017. kreće retrogradno i ta će faza trajati 40 dana. 25.3. 2017. je u unutrašnjoj konjunkciji sa Suncem u Ovnu. 31.3. 2017. ugledat ćemo ju ponovo na jutarnjem nebu.  Helijakalno svitanje Venere događa se na 1 Ovna! Njen novi ciklus u Ovnu donosi nove izazove i nove lekcije za nas!!!

(Nadam se da ću imati vremena više pisati o novom ciklusu!)

You must be logged in to post a comment.