Novosti

Barack & Michelle Obama – Snaga zajedničkih snova

Barack i Michelle, američki predsjednik i prva dama ambiciozni i zaljubljeni, par koji se zajedničkim snagama popeo do vrhunaca uspjeha. U njihovim pogledima nemoguće je sakriti međusobno uvažavanje, podršku i ljubav. Premda su više od dvadeset godina u braku govor njihovih tijela priča o iskrenoj i dubokoj vezi. Kad gledaju jedno drugo, za njih ne postoji ništa više na ovom svijetu. Predsjednik ima uz sebe ženu koju voli i ravnopravnu partnericu s kojom može podijeliti svoja profesionalna razmišljanja. Oboje ambiciozni, obrazovani i radišni, poticaj su posustaloj Americi, uzor običnih ljudi koji balansiraju između posla i obitelji nastojeći sačuvati svoju ljubav unatoč nesmiljenom svakodnevnom tempu.

Barack i Michelle su astrološki Lav i Jarac. Na prvi se pogled može učiniti neobičnim čvrsta veza između pripadnika vatrene, otvorene energije Lava i suzdržane, zemljane energije Jarca. Vatra i zemlja djeluju po različitim principima i moraju se potruditi da uspostave duboko razumijevanje. Lavovska energija opisuje vizionare, osobe koje vjeruju u svijet kakav bi mogao biti. To je dramatična energija koja se želi kreativno izražavati i pritom naglasiti važnost vlastitog ega. Zemljana je energija praktična i razumije ono postojeće, stvarno i opipljivo. Nema puno razumijevanja za neuhvatljive planove i ideje, već želi poboljšavati i iskoristiti sve ono što već postoji. Vatrenoj osobi zemlja se može učiniti dosadnom, nemaštovitom ili sitničavom u svom inzistiranju na praktičnim rješenjima. Zemlja može vatru smatrati nepouzdanom i lakomislenom, zamjerajući joj manjak osjećaja za stvarnost. Pa ipak, očigledno postoji način da se ove energije usklade. Barack će nadahnuti svojim vizijama, a Michelle će savjetovati praktične načine kako ostvariti visoko postavljene ciljeve. Ona je čvrsta podrška za uzlet njegovih velikih ideja.

Uzvišena ljubav

Jedan od najljepših astroloških pokazatelja čiste i nježne ljubavi je Neptun. Michellein se Neptun našao točno na Barackovom ascendentu u Škorpionu. To je ljubav za koju će se žrtvovati sve ostalo. Ona često ima uzvišenu kvalitetu jer se uzdiže iznad tjelesne ljubavi i prožima duše osjećajem duboke povezanosti, osjećajem jedinstva. Barack u Michelle vidi savršenu ženu. Michelle u Baracku prepoznaje svoju drugu polovicu. Svjesna je da je on poseban čovjek i prema njemu osjeća veliku nježnost. Tek kad su zajedno sve je kako treba, tek tada se oboje osjećaju potpunima. To je duboko prepoznavanje duša, veza kakvu primjerice dijele i slavni Brad i Angelina. Premda je Michelle vrlo samostalna i ambiciozna žena, njena je nježna Venera u Ribama vrlo suosjećajna i senzibilna. Ona intuitivno prepoznaje Barackove potrebe, raspoloženja i osjećaje. Skladno se nadopunjuje s Barackovom Venerom u Raku koja simbolizira važnost obitelji i emocionalne stabilnosti u njegovom životu. Zaljubljeni supružnici znaju podijeliti svoje osjećaje i često se razumiju i bez riječi. Michellin Mjesec se nalazi na prijelazu između Vodenjaka i Riba. Vrijeme rođenja nije točno poznato, pa ne možemo sa sigurnošću odrediti njegov položaj. U svakom slučaju Mjesec je u konjunkciji s Venerom i u konjunkciji nešto većeg orbisa sa Satrunom. Čudesna mješavina nježnosti i snage stalno se isprepliću u horoskopu ove odlučne žene. Čini se da ona snažno kontrolira svoje osjećaje. Svoj je nježniji, osjećajni dio posve potisnula kako bi zračila energijama odgovornosti, kontrole, snage i odlučnosti.

Ravnopravan raspored snaga

Michellino se Sunce na samom kraju znaka Jarca nalazi u konjunkciji s Marsom u Vodenjaku. Prvi dojam kojeg Michelle ostavlja je oštrina i borbenost. Lako se osjeti snaga ove žene. Ipak, Mars u Vodenjaku radi za dobrobit grupe, strastveno se zalaže za plemenite, više ciljeve. Michellein Mars je u konjunkciji s Barackovim Jupiterom, što je vrlo dinamično ispreplitanje optimističnih i poticajnih energija usmjerenih zajedničkom cilju. Michelle je ta koja snažno potiče Baracka na velike akcije ohrabruje ga u ostvarenju njegovih grandioznih snova. Oni čine energičan i kreativan tim koji nadahnjuje jedno drugo. Pobjeda na predsjedničkim izborima dokazuje da je timski rad bio vrlo učinkovit.
Jedini planet kojeg Michelle ima u vatrenim znakovima je Jupiter. Smješten je u Ovnu i blagonaklonim trigonom podupire Barackovo Sunce. Jupiter je nadahnuće, izvor mudrosti i učitelj, ali i veseljak koji optimistično vidi samo najbolje strane. Michelle je uz Baracka upravo takva, podržava sve njegove kreativne napore u samoostvarenju, hrabreći ga na tom putu, obasipajući ga životnim mudrostima i bodreći ga optimizmom i inspiracijom.
U njihovim horoskopima naglašena je i važnost Saturna. Barackov Saturn je u konjunkciji s njenim Suncem, a njen je Saturn na vrhu Barackove četvrte kuće, koja simbolizira dom i obitelj. Stoga su njih dvoje ravnopravno podijelili uloge. Michelle će unatoč svojoj predvodničkoj crti prepustiti vodstvo svom suprugu, ali se neće skrivati u njegovoj sjeni. Njena je nadležnost prvenstveno nad organizacijom obiteljskog života. Ne samo da se spremno žrtvuje za ljubav svog života, već duboko vjeruje u njegovu životnu misiju. Barack jest njen uzor i oslonac, najveći autoritet. Završni potpis ove izuzetne ljubavi je Michellin Mjesec u osi Barackovih mjesečevih čvorova. Duboko i potpuno razumijevanje prožima ovu vezu uz obostrani osjećaj emocionalne sigurnosti.

Barack Obama 4.8.1961.

Barack je astrološki Lav s Mjesecom u Blizancima. Rođeni komunikator koji zna unijeti srčanost i snagu vizije u svoje nastupe izuzetno je brz, inteligentan i prilagodljiv. Snaga uvjerenja i ponos čine ga upornim, velikodušnim i odlučnim, pa se lako nametnuo kao novi nacionalni junak. Sunce u kontaktu s Neptunom daje mu karizmu, nadahnjuje njegovo vodstvo nadom i visokim idealima u potrazi za boljim svijetom.

Michelle Obama 17.1. 1964.

Ambiciozna i radišna Jarčica ima energije za pokretanje stvari, nije osoba koja će čekati da se nešto dogodi samo od sebe. Spremno će preuzeti odgovornost i dobro se snalazi kad treba organizirati stvari i upravljati projektima. Sunce je u konjunkciji s Marsom, pa će njenu ambiciju naglasiti želja za dokazivanjem. Njena je oštrina izrazita, direktna je i hrabra u iznošenju vlastitih stavova.

Napisala: Senka Ljubić, objavljeno u Astro Magazinu.astro