Novosti

9. saziv Hrvatskog sabora

9. saziv Hrvatskog sabora dogodio se 14.10.2016. u 15 h. Ascendent u Vodenjaku daje naslutiti da bi ovaj saziv Sabora mogao kao središnju temu imati reforme. Venera na vrhu neba u konjunkciji s MC-om dobar je znak, jer simbolizira potrebu da se stvori sklad, da prevladava uglađenost, da postoji spremnost na pomirbu, a ne na zaoštravanje situacije. Novi predsjednik Sabora Božo Petrov je Vaga, a mandatar Plenković ima Mjesec u Biku,  a to su dva znaka kojima vlada Venera. 

Venera u Škorpionu ipak nije baš pomirljiva, ali ima samokontrolu. Škorpionska energija uvijek je povezana s moći, pa se mogu očekivati taktiziranja i sklapanje svakojakih sporazuma ispod površine, kako bi se na površini pokazalo uglađeno lice. No nije li u politici uvijek tako? No onda dolazi ogroman ALI!

Sunce opozicija Uran

Sunce i Uran su u u horoskopu 9. saziva Hrvatske vlade opoziciji! (Sunce na 22 Vage, Uran na 21 Ovna) Sunce u mundanoj astrologiji simbolizira premijera,  vladu, predsjenika Sabora, potpredsjednike Sabora, drugim riječima sam vrh političke moći neke zemlje, a Uran između ostalog simbolizira desne političke ideje i nemire, nestabilnost na političkom planu. Uran uvjek donosi nešto neočekivano i drugačije, pa ćemo s vremenom vidjeti kako će se ova opozicija manifestirati. U svakom slučaju nagovještaj neke oporbene sile koja uznemirava stabilnost vladajućih. Jedna od mogućih manifestacije je oštra opozicija desno orijantiranih stranaka i organizacija.

Zanimljivo je da je u prošlom, 8. sazivu sabora od 28.12.2015. u 12 h, Uran bio na samom ascendentu, što je bio znak nestabilnosti vlade, a to se odmah i pokazalo u svakodnevnim političkim uzbuđenjima, te brzim padom vlade.

T-kvadrat Sunce – Uran – Pluton

No u horoskopu novog saziva Sabora to nije sve! Opoziciji Sunca i Urana napetost pojačava Pluton u Jarcu, u kvadratu na ovu opozcijsku os. Pluton je na 15 Jarca, pa orbis kvadrata Sunca i Plutona iznosi je 7 stupnjeva, a aspekt je separacijski što znači da njegov utjecaj slabi. No ionako napetom T-kvadratu pridružuje se Mars na 11 Jarca, koji se brzo se približava egzaktnoj konjunkciji s Plutonom. Ta će konjunkcija biti egzaktna 19.10.2016. upravo na dan kad bi mandatar Plenković, prema najavama,  trebao preuzeti mjesto premijera i javnosti obznaniti ministre i članove nove vlade!!!

Pluton je simbol političke i financijske moći, a Mars je energija koja služi kao okidač događaja, u mundanoj astrologiji on je vojska i policija. U svakom slučaju kad se poveže s Uranom, ova planetarna kombinacija se u tradicionalnoj astrologiji smatra nasilnom. Pluton i Mars su u dvanaestoj kući – skriveni neprijatelji, tajna društva, sabotaže, obavještajne službe s jedne, te primjerice borci protiv kriminala ili humanitarna pomoć, veliki humanitarni projekti koji služe za dobrobit zajednice druge strane. U svjetlu izbjegličke krize važno je napomenuti da Pluton simbolizira izbjeglice! A sve je to povezano sa Suncem, kao središnjim simbolom najviše vladajuće strukture. Kad sve to stavimo u isti lonac možemo se nadati za dobrobit svih nas, da će novi saziv Sabora i nova vlada biti stabilni. No može li ova napeta konstelacija značiti i institucionalni (12.kuća) pritisak (Pluton) i nametanje (Mars) zakona (Jarac) pod utjecajem svjetonazora (Saturn vladar Jarca je u Strijelcu) desnice (Uran)?

Mandatar, a uskoro i premijer Andrej Plenković je Ovan s pet planeta u Biku! Navodim ih redom kako su posloženi u njegovom horoskopu: Merkur, Venera, Saturn, Mjesec i Mars. Sigurno se dobro slaže s predsjednicom Kolindom Grabar – Kitarović, koja u Biku ima Sunce, Merkur i Mars, a možda i Mjesec (nije mi poznat sat rođenja, a Mjesec je na kraju Bika i tijekom dana je ušao u Blizance.) Predsjednica u Ovnu ima Veneru i Saturn, pa je sigurno da se njih dvoje dobro razumiju. Energija Bika je stabilizirajući element, s dovoljno vatrenog utjecaja da pokrene akciju, te dovoljno zemlje da djeluje promišljeno i odmjereno. Više o dvoje vodećih ljudi hrvatske politike napist ću uskoro, a važno je i vidjeti kakav će biti sastav vlade!

Napisano 16.10.2016., u očekivanju formiranja vlade!

You must be logged in to post a comment.